Now Reading:
FOTO 19. Olimpijski festival dječjih vrtića Međimurske županije okupio 500-tinjak mališana
Full Article 2 minutes read

FOTO 19. Olimpijski festival dječjih vrtića Međimurske županije okupio 500-tinjak mališana

Na čakovečkom stadionu SRC-a Mladost održan je 19. Olimpijski festival dječjih vrtića Međimurske županije. Svoje sportske vještine, ali i “fair play” pokazalo je 500-tinjak mališana iz 12 međimurskih vrtića. U pratnji svojih odgojitelja te uz bodrednje obitelji i prijatelja na tribinama djeca su snage odmjerila u nogometu, atletskim disciplinama i rukometu.

Tom prigodom učili su o timskom radu, prijateljstvu, razumijevanju različitosti, nenasilju i zdravom načinu života, kao glavnim odlikama i porukama Hrvatskog olimpijskog odbora.

Program je već tradicionalno krenuo svečanim defileom svih sudionika vrtićke olimpijade, njihovih odgajatelja i voditelja, a po jedan predstavnik svakog vrtića imao je čast nositi olimpijski plamen. Sportski dan u Čakovcu mogao je krenuti podizanjem olimpijske zastave, koju su nosili prošlogodišnji pobjednici iz Dječjeg vrtića Cipelica – Pia Kraljić, Sven Lacković, Jakov Pandurović, Grga Ratajec, Lana Božić, Lora Korotaj, Jakov Vinko i Lukas Fodor.

Sve njih na samom početku pozdravili su domaćin Mato Kljajić, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije te gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini i Nives Kolarić Strah, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije, ponosni na sportsko Međimurje i mališane koji su uživali u aktivnostima i druženju.

www.sjever.hr
24.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.