Now Reading:
Zahvaljujući Vladi i Varaždinskoj županiji nikad veća ulaganja na lepoglavskom području – građani imaju priliku dati svoj glas novim, višemilijunskim projektima
Full Article 3 minutes read

Zahvaljujući Vladi i Varaždinskoj županiji nikad veća ulaganja na lepoglavskom području – građani imaju priliku dati svoj glas novim, višemilijunskim projektima

Zahvaljujući aktualnoj, HDZ-ovoj Vladi, na cijelom području Varaždinske županije u tijeku su nikad veća ulaganja, a najavljeni su i novi, višemilijunski projekti. Naglašeno je to u subotu u Višnjici, uoči izbora za vijeća mjesnih odbora Grada Lepoglave koji će se održati u nedjelju, 28. svibnja.

Građani Lepoglave u nedjelju će tako imati priliku dati svoju podršku najavljenim investicijama kao zamašnjaku daljnjeg razvoja Grada. Naime, kako je naglasio Robert Dukarić, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Lepoglava, iako je riječ o izborima za vijeća mjesnih odbora koji nisu toliko razvikani ni medijski praćeni, za njihovo su mjesto i njihove građane itekako bitni.

-Na njima se biraju predstavnici koji će voditi brigu o uređenju i izgrađenosti naših ulica, parkova, šetnica, igrališta, domova. Ti predstavnici obilaze terene i svakodnevno pričaju s građanima o potrebama za bolji razvitak i boljitak našeg grada – naglasio je Dukarić.

Istaknuo je kako je upravo pri kraju investicija uređenja devet dionica nerazvrstanih cesta na pograničnom području Višnjice u ukupnoj duljini od nešto manje od 10 kilometara. Vrijednost projekta veća je od 1,1 milijun eura, a nakon završetka asfaltiranja, u planu je uređenje bankina i oborinske odvodnje, čime će se podići razina prometne sigurnosti i kvaliteta prometne infrastrukture.

Upravo ovaj projekt primjer je kako se i na području Lepoglave, zahvaljujući ovoj Vladi, realiziraju nikad veće investicije. Naime, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja Gradu je dodijelilo više od 2,3 milijuna eura bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije, od čega je dio izdvojen i za sanaciju četiriju velikih klizišta i obnovu mosta Putine.

-Ovdje ne stajemo. U planu su višemilijunski projekti koji će zaokrenuti daljnji razvoj Grada Lepoglave, a ono što svakako treba izdvojiti su investicije izgradnje brze ceste Varaždin – Ivanec – Lepoglava, modernizacije pruge Čakovec – Varaždin – Lepoglava – Zagreb te izgradnja lepoglavske spojnice, prezentacijskog centra Gaveznica – Kameni vrh, Centra Pavlina, staračkog doma na Višnjici, nogostupa diljem lepoglavskog područja, niskonaponske mreže po svim mjesnim odborima, postavljanje rasvjete te zamjena za LED rasvjetu – rekao je Dukarić.

Tu su i nastavak sanacije klizišta na Kameničkom Podgorju, asfaltiranje županijskih i lokalnih cesta na čitavom području grada, uspostava parka prirode na području Ravne Gore, podizanje kvalitete internetske veze na cijelom području grada, dovršetak izgradnje Vatrogasnog doma DVD-a Višnjica, postavljanje putokaza po svim mjesnim odborima te novih autobusnih ugibališta s nadstrešnicama.

-Kako bismo mogli realizirati sve ove projekte, bitno je izaći na izbore za vijeća mjesnih odbora i dati svoj glas listi HDZ-a koja ih zna i može provesti u djelo. Pozivam sve građane da izađu na izbore i daju svoje povjerenje listi broj 1 – poručio je Dukarić.

Predizbornom skupu prisustvovali su i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije te varaždinski župan Anđelko Stričak, tajnik županijskog HDZ-a Alen Runac, potpredsjednik organizacije Damir Poljak te članice i članovi i simpatizeri HDZ-a Lepoglava.

sjever.hr
23.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.