Now Reading:
Odlične vijesti međimurskog HDZ-a: Vrijeme je za početak izgradnje novog Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec
Full Article 2 minutes read

Odlične vijesti međimurskog HDZ-a: Vrijeme je za početak izgradnje novog Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec

Dvadeset godina duga želja, o izgradnji novog Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, čini se da će konačno ostvariti. O ovoj su temi, na radnom sastanku sa premijerom Andrejom Plenkovićem, ovog tjedna razgovarali predsjednik Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Međimurske županije Ljubomir Kolarek, zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak te saborski zastupnik Dražen Srpak.

Istaknuto je da je ovaj projekt jedan u nizu projekata koje Vlada Republike Hrvatske provodi na području Međimurske županije, podižući kvalitetu života njezinih stanovnika. Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec polazi 189 štićenika te ova ustanova vodi brigu o osobama s teškoćama u razvoju.

Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec jedina je odgojna ustanova za učenike s teškoćama u razvoju u Međimurskoj županiji koja djeluje od 1971. godine, a provodi odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju djece s intelektualnim teškoćama u razvoju. Od 1981. godine u Centru za odgoj i obrazovanje započinje odgojno – obrazovni rad s djecom s poremećajem iz spektra autizma, a posljednjih 20 godina Centar organizira poludnevni boravak za osobe s teškoćama u razvoju starije od 21 godine.

– Priča o izgradnji novog Centra provlači se kroz medije već dugo vremena. Ne bih nikako htio da ovaj sastanak posluži u promotivne svrhe, kako bi se stekao utisak nekakvog pritiska ili kako bi ja ili bilo tko od nas dizao sebi ili stranci rejting. Radimo stalno, bez puno promocije i stavljanja sebe u prvi plan, radimo kako bi svim slojevima društva osigurali ono što im pripada, što je uostalom i naša obaveza kao stranke koja vodi Hrvatsku – istaknuo je predsjednik Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Ljubomir Kolarek.

www.sjever.hr
23.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.