Now Reading:
Obilne padaline aktivirale nova klizišta u Općini Đurmanec: “Štete neće biti male”
Full Article 2 minutes read

Obilne padaline aktivirale nova klizišta u Općini Đurmanec: “Štete neće biti male”

Obilna kiša i vremenske nepogode koje su u proteklih nekoliko dana pogodile Krapinsko-zagorsku županiju uzrokovale su brojna nova klizišta i odrone zemlje na području Općine Đurmanec.

Nova klizišta pojavila su se u Maclju, a jedan od njih u zaseoku Vuzmi-Ovčari. U naselju Lukovčak novo klizište u potpunosti onemogućava stanare da vozilom dođu do svoje obiteljske kuće. Dva su nova klizišta i u naselju Hromec točnije u zaseoku Hromec-Johčeti te Hromec-Vešligaji. Klizište se pojavilo i u zaseoku Hlevnica-Pavlekovići.

Dva klizišta aktivirala su se neposredno uz obiteljske objekte u naselju Goričanovec i Prigorje, a nalaze se svega nekoliko metara od obiteljskih kuća – pojasnio je načelnik Općine Damir Belošević koji je obišao sva klizišta.

– Situacija na terenu nakon obilnih kiša nije dobra. Nažalost, došlo je do aktivacije novih klizišta i odrona. Na sreću neke od odrona smo već otklonili (Gornji Macelj – Lamoti) gdje nije došlo do oštećenja prometnica. S druge strane na nekoliko lokacija imamo puno težu situaciju koja zahtjeva sanaciju klizišta i popravak prometnica – kazao je Belošević dodajući da je u ovom trenutku teško govoriti o iznosu šteta što će tek pokazati analize i procjene.

– Jedno je sigurno da štete neće biti male i borba sa klizištima se u našoj općini nažalost nastavlja – zaključio je Belošević.

www.sjever.hr
23.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.