Now Reading:
Obilne padaline aktivirale nova klizišta u Općini Đurmanec: “Štete neće biti male”
Full Article 2 minutes read

Obilne padaline aktivirale nova klizišta u Općini Đurmanec: “Štete neće biti male”

Obilna kiša i vremenske nepogode koje su u proteklih nekoliko dana pogodile Krapinsko-zagorsku županiju uzrokovale su brojna nova klizišta i odrone zemlje na području Općine Đurmanec.

Nova klizišta pojavila su se u Maclju, a jedan od njih u zaseoku Vuzmi-Ovčari. U naselju Lukovčak novo klizište u potpunosti onemogućava stanare da vozilom dođu do svoje obiteljske kuće. Dva su nova klizišta i u naselju Hromec točnije u zaseoku Hromec-Johčeti te Hromec-Vešligaji. Klizište se pojavilo i u zaseoku Hlevnica-Pavlekovići.

Dva klizišta aktivirala su se neposredno uz obiteljske objekte u naselju Goričanovec i Prigorje, a nalaze se svega nekoliko metara od obiteljskih kuća – pojasnio je načelnik Općine Damir Belošević koji je obišao sva klizišta.

– Situacija na terenu nakon obilnih kiša nije dobra. Nažalost, došlo je do aktivacije novih klizišta i odrona. Na sreću neke od odrona smo već otklonili (Gornji Macelj – Lamoti) gdje nije došlo do oštećenja prometnica. S druge strane na nekoliko lokacija imamo puno težu situaciju koja zahtjeva sanaciju klizišta i popravak prometnica – kazao je Belošević dodajući da je u ovom trenutku teško govoriti o iznosu šteta što će tek pokazati analize i procjene.

– Jedno je sigurno da štete neće biti male i borba sa klizištima se u našoj općini nažalost nastavlja – zaključio je Belošević.

www.sjever.hr
23.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.