Now Reading:
Krapinske mažoretkinje ponos su Grada Krapine!!!
Full Article 5 minutes read

Krapinske mažoretkinje ponos su Grada Krapine!!!

Krapinske mažoretkinje ostvarile su izvrsne rezultate na nedavno održanom Državnom prvenstvu u mažoret i twirling plesu u Cavtatu te ranije na Europskom prvenstvu u Twirlingu u Italiji. Osvojene brojne medalje svrstavaju ih u sam vrh krapinskog sporta što je ujedno bio povod za primanje održano u utorak u prostorima Grada Krapine.

Trenerica uspješnih krapinskih mažoretkinja, Duška Kožić, naglasila je kako je najvažnije motivirati mlade ljude na rad.

-Ponekad ih moram doslovno tjerati iz dvorane van nakon treninga, zato vjerujem da ćemo biti sve bolji. Tu je i timski rad da pomognemo jedni drugima, da stariji pomognu mlađima i da mlađi u starijima vide uzor. To je ono što jedan tim čini timom. Ne samo medalje, već druženje u timu, sklad i podrška – poručila je Kožić dodajući da je bavljenje ovim sportom jedno posebno iskustvo.

-Preporučujem svima da se upišu, da se bave sportom, daju sve od sebe i onda vide rezultate svog rada. Mislim da je to nešto što može biti najpozitivnije za mlade ljude u razvoju i da je to jako važno za njihov daljnji život. Bavljenje sportom daje snagu i poticaj da budeš sve bolji, ne samo u sportu, nego općenito u životu – kazala je Kožić te zahvalila gradonačelniku i Gradu Krapini što su omogućili klubu da sudjeluje na europskim i državnim prvenstvima.

Zahvala i priznanje ide i trenerima koji su doprinijeli da toliko medalja stiže u Krapinu svake godine. Zahvale idu trenericama Tamari Horvat koja je zadužena za najmlađe, Maji Cesarec zaduženoj za gimnastiku i dvjema twirling trenericama Jeleni Leš i Leonardi Hanžek.

Tamara Horvat, trenerica krapinskih mažoretkinja za male od tri godine na dalje, pojasnila je kako u njenoj grupi kreću djevojčice s plesom, ali i dječaci! Pozvala je roditelje da potiču djecu kako bi se bavili sportom

-Željela bih potaknuti roditelje i mlade da se upišu u izvannastavne aktivnosti, upišu neki sport. Uvijek se možete priključiti k nama na treninge, kako bi došli do čega su došle ove mlade cure – poziva Horvat.

A upravo s tek navršenih četiri godine u klub je stigla Sara Gregurović, kapetanica Krapinskih mažoretkinja.

-Prvo natjecanje sam imala 2011. godine na kojem sam odmah osvojila i prvu medalju što mi je bilo i jedna od najvećih motivacija baviti se ovim sportom i ostati u klubu. Trenerica Duška od početka je bila uz mene. Tu su i djevojke iz tima, moje najbolje prijateljice. Povezuje nas sport, volja za napretkom i prošle smo jako puno toga. Bile smo na dva europska natjecanja, za oba smo prolile znoj i suze, ali na kraju se isplatilo – s ponosom je naglasila Sara te podsjetila na nedavno državno prvenstvo i medalje.

Kazala je kako su se pojedinačno članice kluba natjecale u više kategorija i ukupno osvojile šest medalja od čega dvije zlatne, isto toliko srebrnih te dvije brončane medalje. Što se tiče drugog dana natjecanja kada je na rasporedu bio mažoret u kategoriji zastava osvojena je zlatna medalja te u kategorijama marširajući ples i pon-pon dva brončana odličja.

Što se tiče same pripreme naglasila je kako se trenira tri do četiri puta tjedno uz dva dodatna treninga mjesečno koji su rezervirani za twirling.

-Da bi se postigli ovakvi rezultati treba uložiti puno truda, dati sve od sebe, ali prvenstveno vjerovati u sebe i svoj tim – zaključila je Sara.

Sedamnaestogodišnja Barbara Frankol u mažoretkinjama je od četvrte godine, a članicom Krapinskih mažoretkinja postala je u 6. razredu osnovne škole.

-U timu je super atmosfera i mi smo kao mala obitelj. Družimo se i izvan treninga – kazala je Barbara.

Gradonačelnik Zoran Gregurović kazao je kako je ponosan na mlade sportašice te njihove rezultate i uspjehe.

-Uvijek se neke udruge izdvajaju i iskaču po svojim rezultatima, a jako mi je drago da ste upravo vi jedni od tih koji su odlikaši u tome. Uistinu svi smo ponosni na vas. Pozivam zainteresirane da se upišu u mažoretkinje, ali i sve druge udruge koje djeluju i rade na području grada. Mi smo tu da pripomognemo da osiguramo potrebna sredstva i infrastrukturu – kazao je gradonačelnik dodajući da su napravljeni prvi veliki koraci kako bi se osigurala potrebna infrastruktura, odnosno dvorana za treniranje.

-Prošli tjedan smo dobili odluku da smo izabrani za ITU grad što znači da je osigurano oko 13,5 milijuna eura za naše ITU područje. Dio tih sredstava namjeravamo uložiti u rekonstrukciju sportsko-rekreacijskog centra u Podgori, dakle za nove sadržaje, između kojih bi bila i jedna multifunkcionalna dvorana, tako da bi svi naši klubovi imali dovoljno termina za treniranje, a među njima ste i vi – poručio je Gregurović dodajući kako očekuje realizaciju tog projekta u naredne dvije do tri godine.

sjever.hr
23.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.