Now Reading:
Krapinske mažoretkinje ponos su Grada Krapine!!!
Full Article 5 minutes read

Krapinske mažoretkinje ponos su Grada Krapine!!!

Krapinske mažoretkinje ostvarile su izvrsne rezultate na nedavno održanom Državnom prvenstvu u mažoret i twirling plesu u Cavtatu te ranije na Europskom prvenstvu u Twirlingu u Italiji. Osvojene brojne medalje svrstavaju ih u sam vrh krapinskog sporta što je ujedno bio povod za primanje održano u utorak u prostorima Grada Krapine.

Trenerica uspješnih krapinskih mažoretkinja, Duška Kožić, naglasila je kako je najvažnije motivirati mlade ljude na rad.

-Ponekad ih moram doslovno tjerati iz dvorane van nakon treninga, zato vjerujem da ćemo biti sve bolji. Tu je i timski rad da pomognemo jedni drugima, da stariji pomognu mlađima i da mlađi u starijima vide uzor. To je ono što jedan tim čini timom. Ne samo medalje, već druženje u timu, sklad i podrška – poručila je Kožić dodajući da je bavljenje ovim sportom jedno posebno iskustvo.

-Preporučujem svima da se upišu, da se bave sportom, daju sve od sebe i onda vide rezultate svog rada. Mislim da je to nešto što može biti najpozitivnije za mlade ljude u razvoju i da je to jako važno za njihov daljnji život. Bavljenje sportom daje snagu i poticaj da budeš sve bolji, ne samo u sportu, nego općenito u životu – kazala je Kožić te zahvalila gradonačelniku i Gradu Krapini što su omogućili klubu da sudjeluje na europskim i državnim prvenstvima.

Zahvala i priznanje ide i trenerima koji su doprinijeli da toliko medalja stiže u Krapinu svake godine. Zahvale idu trenericama Tamari Horvat koja je zadužena za najmlađe, Maji Cesarec zaduženoj za gimnastiku i dvjema twirling trenericama Jeleni Leš i Leonardi Hanžek.

Tamara Horvat, trenerica krapinskih mažoretkinja za male od tri godine na dalje, pojasnila je kako u njenoj grupi kreću djevojčice s plesom, ali i dječaci! Pozvala je roditelje da potiču djecu kako bi se bavili sportom

-Željela bih potaknuti roditelje i mlade da se upišu u izvannastavne aktivnosti, upišu neki sport. Uvijek se možete priključiti k nama na treninge, kako bi došli do čega su došle ove mlade cure – poziva Horvat.

A upravo s tek navršenih četiri godine u klub je stigla Sara Gregurović, kapetanica Krapinskih mažoretkinja.

-Prvo natjecanje sam imala 2011. godine na kojem sam odmah osvojila i prvu medalju što mi je bilo i jedna od najvećih motivacija baviti se ovim sportom i ostati u klubu. Trenerica Duška od početka je bila uz mene. Tu su i djevojke iz tima, moje najbolje prijateljice. Povezuje nas sport, volja za napretkom i prošle smo jako puno toga. Bile smo na dva europska natjecanja, za oba smo prolile znoj i suze, ali na kraju se isplatilo – s ponosom je naglasila Sara te podsjetila na nedavno državno prvenstvo i medalje.

Kazala je kako su se pojedinačno članice kluba natjecale u više kategorija i ukupno osvojile šest medalja od čega dvije zlatne, isto toliko srebrnih te dvije brončane medalje. Što se tiče drugog dana natjecanja kada je na rasporedu bio mažoret u kategoriji zastava osvojena je zlatna medalja te u kategorijama marširajući ples i pon-pon dva brončana odličja.

Što se tiče same pripreme naglasila je kako se trenira tri do četiri puta tjedno uz dva dodatna treninga mjesečno koji su rezervirani za twirling.

-Da bi se postigli ovakvi rezultati treba uložiti puno truda, dati sve od sebe, ali prvenstveno vjerovati u sebe i svoj tim – zaključila je Sara.

Sedamnaestogodišnja Barbara Frankol u mažoretkinjama je od četvrte godine, a članicom Krapinskih mažoretkinja postala je u 6. razredu osnovne škole.

-U timu je super atmosfera i mi smo kao mala obitelj. Družimo se i izvan treninga – kazala je Barbara.

Gradonačelnik Zoran Gregurović kazao je kako je ponosan na mlade sportašice te njihove rezultate i uspjehe.

-Uvijek se neke udruge izdvajaju i iskaču po svojim rezultatima, a jako mi je drago da ste upravo vi jedni od tih koji su odlikaši u tome. Uistinu svi smo ponosni na vas. Pozivam zainteresirane da se upišu u mažoretkinje, ali i sve druge udruge koje djeluju i rade na području grada. Mi smo tu da pripomognemo da osiguramo potrebna sredstva i infrastrukturu – kazao je gradonačelnik dodajući da su napravljeni prvi veliki koraci kako bi se osigurala potrebna infrastruktura, odnosno dvorana za treniranje.

-Prošli tjedan smo dobili odluku da smo izabrani za ITU grad što znači da je osigurano oko 13,5 milijuna eura za naše ITU područje. Dio tih sredstava namjeravamo uložiti u rekonstrukciju sportsko-rekreacijskog centra u Podgori, dakle za nove sadržaje, između kojih bi bila i jedna multifunkcionalna dvorana, tako da bi svi naši klubovi imali dovoljno termina za treniranje, a među njima ste i vi – poručio je Gregurović dodajući kako očekuje realizaciju tog projekta u naredne dvije do tri godine.

sjever.hr
23.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.