Now Reading:
Sveučilišta iz SAD-a na tradicionalnom Studentskom simpoziju o interkulturalnom učenju na Fakultetu organizacije i informatike
Full Article 2 minutes read

Sveučilišta iz SAD-a na tradicionalnom Studentskom simpoziju o interkulturalnom učenju na Fakultetu organizacije i informatike

Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu se od 21. do 29. svibnja 2023. održava 11. Studentski istraživački simpozij o interkulturalnom učenju „Research Topics and Intercultural Learning in the International Context“.

Sudionici Simpozija su profesori i studenti partnerskih sveučilišta u SAD-u: University of Cincinnati, Ohio, University of Centralna Florida, Orlando, Penn State University, State College, Indiana State University, Terre Haute i predstavnici domaćina. Na ovogodišnjem simpoziju sudjeluje 15 profesora i studenata iz SAD-a. Voditeljica simpozija je Violeta Vidaček Hainš, a suvoditelj je Eugen Petošić, predsjednik Studentskog zbora FOI.

Osnovni cilj je umrežavanje studenata i nastavnika FOI-ja u međunarodne timove, razvoj kompetencija komuniciranja u međunarodnom okruženju te povezivanje obrazovnih institucija s institucijama lokalne zajednice. Osim stručnih kompetencija, ovim projektom potiče se socijalna osjetljivost i pomoć potrebitima.

Posebno se ističu interdisciplinarne istraživačke teme kojima se bave eminentni stručnjaci i mentori iz Sjedinjenih Američkih Država. Nadareni studenti imaju prilike usporediti vlastite projekte s istraživanjima svojih kolega u SAD-u, dobiti nove ideje i priliku za umrežavanje. Simpozij uključuje studentske prezentacije i pozvana predavanja eminentnih stručnjaka iz Amerike, upoznavanje s praksom socijalnog poduzetništva, volontiranje, posjet institucijama u lokalnom okruženju i upoznavanje s prirodnom i kulturnom baštinom Hrvatske pod zaštitom UNESCO-a.

Simpozij se kontinuirano održava od 2010. godine, a u okviru ovog projekta ostvareno je 120 mobilnosti američkih studenata i profesora u Varaždin, kao i studenta i profesora FOI-ja u Sjedinjene Američke Države.

Aktivnosti su realizirane uz potporu Uprave Fakulteta, Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, Studentskog zbora FOI i Sveučilišta, Varaždinske županije, Studentskog centra Varaždin, partnerskih Sveučilišta iz SAD-a i brojnih volontera.

sjever.hr
23.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.