Now Reading:
Dodijeljene nagrade učenicima i mentorima – sudionicima državnih natjecanja! Posavec: “Ovo je veliki dan za Međimursku županiju”
Full Article 2 minutes read

Dodijeljene nagrade učenicima i mentorima – sudionicima državnih natjecanja! Posavec: “Ovo je veliki dan za Međimursku županiju”

U čakovečkoj Gimnaziji Josipa Slavenskog održana je svečanost na kojoj su dodijeljene nagrade učenicima i mentorima – sudionicima državnih i međunarodnih natjecanja u školskoj godini 2022./2023., u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Na školskim natjecanjima u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje sudjelovalo je 366 učenika (58 % ukupnog broja učenika), od čega se 159 učenika plasiralo na državnu razinu natjecanja.

Nagrade podijeljene na svečanosti osigurali su Međimurska županija i Grad Čakovec te sponzori. Župan Međimurske županije Matija Posavec nije krio ponos zbog iznimnih rezultata koje je Gimnazija ostvarila.

-Ovo je veliki dan i za Međimursku županiju. Ključan faktor je – srce – jer je potrebno iskoristiti svaki potencijal, bilo da je riječ o uvjetima u kojima radite bilo da je riječ o vlastitoj snazi, da bi se dosegnuli najviši rezultati. Inovativnost i motiviranost Gimnaziju Josipa Slavenskog Čakovec svrstava godinama među najbolje škole u Hrvatskoj na ponos cijelog Međimurja. Mi ćemo i dalje činiti sve da vam stvorimo uvjete dostojne ovakvih rezultata i upravo smo u očekivanju raspisivanja natječaja kako bi što prije krenula dogradnja školske zgrade – istaknuo je župan Posavec.

Vito Križaić u ime nagrađenih učenika zahvalio je Školi i Međimurskoj županiji istaknuvši kako priređivanjem ove svečanosti i podjelom nagrada pokazali koliko im uspjesi učenika znače.

I u sportu je bilo sjajnih rezultata te je na natjecanjima u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza sudjelovalo je 168 učenika (27 % ukupnog broja učenika), od čega se 109 učenika, odnosno 17 posto, plasiralo na završno natjecanje u ukupno 13 različitih sportskih disciplina.

U školskoj godini 2022./2023. ukupno se iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec u znanju i sportu natjecalo 537 učenika (85 % ukupnog broja učenika), od čega se 396 učenika (63 %) plasiralo na županijsku razinu i 159 učenika na državnu razinu natjecanja (25%).

Popis svih nagrađenih možete pronaći na linku.

Foto: medjimurska-zupanija.hr
sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
22.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.