Now Reading:
Dodijeljene nagrade učenicima i mentorima – sudionicima državnih natjecanja! Posavec: “Ovo je veliki dan za Međimursku županiju”
Full Article 2 minutes read

Dodijeljene nagrade učenicima i mentorima – sudionicima državnih natjecanja! Posavec: “Ovo je veliki dan za Međimursku županiju”

U čakovečkoj Gimnaziji Josipa Slavenskog održana je svečanost na kojoj su dodijeljene nagrade učenicima i mentorima – sudionicima državnih i međunarodnih natjecanja u školskoj godini 2022./2023., u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Na školskim natjecanjima u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje sudjelovalo je 366 učenika (58 % ukupnog broja učenika), od čega se 159 učenika plasiralo na državnu razinu natjecanja.

Nagrade podijeljene na svečanosti osigurali su Međimurska županija i Grad Čakovec te sponzori. Župan Međimurske županije Matija Posavec nije krio ponos zbog iznimnih rezultata koje je Gimnazija ostvarila.

-Ovo je veliki dan i za Međimursku županiju. Ključan faktor je – srce – jer je potrebno iskoristiti svaki potencijal, bilo da je riječ o uvjetima u kojima radite bilo da je riječ o vlastitoj snazi, da bi se dosegnuli najviši rezultati. Inovativnost i motiviranost Gimnaziju Josipa Slavenskog Čakovec svrstava godinama među najbolje škole u Hrvatskoj na ponos cijelog Međimurja. Mi ćemo i dalje činiti sve da vam stvorimo uvjete dostojne ovakvih rezultata i upravo smo u očekivanju raspisivanja natječaja kako bi što prije krenula dogradnja školske zgrade – istaknuo je župan Posavec.

Vito Križaić u ime nagrađenih učenika zahvalio je Školi i Međimurskoj županiji istaknuvši kako priređivanjem ove svečanosti i podjelom nagrada pokazali koliko im uspjesi učenika znače.

I u sportu je bilo sjajnih rezultata te je na natjecanjima u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza sudjelovalo je 168 učenika (27 % ukupnog broja učenika), od čega se 109 učenika, odnosno 17 posto, plasiralo na završno natjecanje u ukupno 13 različitih sportskih disciplina.

U školskoj godini 2022./2023. ukupno se iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec u znanju i sportu natjecalo 537 učenika (85 % ukupnog broja učenika), od čega se 396 učenika (63 %) plasiralo na županijsku razinu i 159 učenika na državnu razinu natjecanja (25%).

Popis svih nagrađenih možete pronaći na linku.

Foto: medjimurska-zupanija.hr
sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
22.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.