Now Reading:
“VI S VELEBITA STANITE U PRVI RED ZA RAJ, JER PAKAO STE VEĆ PROŠLI”: Članovi Udruge SJP “Roda” obilježili Dan sjećanja na “Velebitske junake”
Full Article 2 minutes read

“VI S VELEBITA STANITE U PRVI RED ZA RAJ, JER PAKAO STE VEĆ PROŠLI”: Članovi Udruge SJP “Roda” obilježili Dan sjećanja na “Velebitske junake”

Ratni pripadnici specijalne jedinice policije PU varaždinske „RODA“ i obitelji poginulih pripadnika, prisustvovali su na tradicionalnom obilježavanju Dana sjećanja na „Velebitske junake“ u Rizvanuši pokraj Gospića.

Kod spomen-obilježja Velebitskim junacima u Rizvanuši, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, odana je počast poginulim pripadnicima Specijalne Policije, poginulim u Domovinskom ratu na Velebitu. Samo spomen obilježje sačinjeno je od 27 kapljica, od kojih 26 kapljica predstavlja 26 poginulih pripadnika specijalne jedinice policije, dok 27. kapljica simbolizira sve ranjene u Domovinskom ratu.

Na području Velebita, za vrijeme Domovinskog rata, život je izgubilo i troje pripadnika SJP PU varaždinske „RODA“. Za vrijeme pripreme Akcije „Medački džep“ smrtno je stradao Bernard Benček, dok je u samoj provedbi narečene akcije život izgubio Darko Turkalj. Također, za vrijeme izvedbe VRO „Maslenica“, zadobivenim ranama podlijegao je još jedan pripadnik „RODA“, Emil Baneković.

Obilježavanje pogibije naših specijalaca završeno je riječima:

-Neka im je vječna slava i hvala im na žrtvi i ljubavi kojom su branili našu Hrvatsku, hvala im na slobodi, miru, nadahnuću dobivenom kroz njihova hrabra i odvažna djela. VI S VELEBITA STANITE U PRVI RED ZA RAJ, JER PAKAO STE VEĆ PROŠLI

Druženje svih prisutnih nastavljeno je u Trnovcu, u objektu Udruge specijalaca Domovinskog rata „TIGAR“ Gospić u čijoj organizaciji je i održano obilježavanje Dana sjećanja.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.