Now Reading:
U Zagrebu uskoro spomenik žrtvama COVID-a? „Bilo bi to mjesto namijenjeno svima koji su tijekom pandemije doživjeli patnju i gubitke”
Full Article 2 minutes read

U Zagrebu uskoro spomenik žrtvama COVID-a? „Bilo bi to mjesto namijenjeno svima koji su tijekom pandemije doživjeli patnju i gubitke”

Prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj se pojavio u metropoli 25. veljače 2020. Od tada je od posljedica bolesti, prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, preminulo više od 18 tisuća ljudi, od toga više od pet i pol tisuća Zagrepčanki i Zagrepčana.

Kako za Večernji list piše Dario Topić, Zagreb bi uskoro mogao dobiti novi spomenik. Klub gradskih zastupnika SDP-a uputio je, naime, na sjednicu Skupštine zakazane za utorak prijedlog o postavljanju trajnog obilježja posvećenog osobama preminulim od posljedica bolesti COVID-19. U njemu SDP-ovci od gradske vlasti traže da se u roku 90 dana očituje o tome postoji li mogućnost postavljanja spomen-ploče ili drugog obilježja.

Podrška im je stigla i iz skupštinskoga Odbora za komunalno gospodarstvo, koji je na jučerašnjoj sjednici jednoglasno prihvatio prijedlog.

Iz SDP-a su poručili da bi se Zagreb tako pridružio mnogim gradovima i državama svijeta koji su već postavili simbole na mjestima koja će nas podsjećati na proživljeno tijekom proteklog razdoblja duljeg od tri godine.

-Bilo bi to mjesto namijenjeno svima koji su tijekom pandemije doživjeli patnju i gubitke na kojem će moći iskazati svoje osobne osjećaje, poštovanje i sućut, poručuju iz SDP-a, a prenosi Večernji list.

Što se tiče lokacije, ona za sada nije poznata, naknadno bi se odredila ukoliko se inicijativa prihvati u Skupštini.

sjever.hr/vecernji.hr
21.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.