Now Reading:
U Zagrebu uskoro spomenik žrtvama COVID-a? „Bilo bi to mjesto namijenjeno svima koji su tijekom pandemije doživjeli patnju i gubitke”
Full Article 2 minutes read

U Zagrebu uskoro spomenik žrtvama COVID-a? „Bilo bi to mjesto namijenjeno svima koji su tijekom pandemije doživjeli patnju i gubitke”

Prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj se pojavio u metropoli 25. veljače 2020. Od tada je od posljedica bolesti, prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, preminulo više od 18 tisuća ljudi, od toga više od pet i pol tisuća Zagrepčanki i Zagrepčana.

Kako za Večernji list piše Dario Topić, Zagreb bi uskoro mogao dobiti novi spomenik. Klub gradskih zastupnika SDP-a uputio je, naime, na sjednicu Skupštine zakazane za utorak prijedlog o postavljanju trajnog obilježja posvećenog osobama preminulim od posljedica bolesti COVID-19. U njemu SDP-ovci od gradske vlasti traže da se u roku 90 dana očituje o tome postoji li mogućnost postavljanja spomen-ploče ili drugog obilježja.

Podrška im je stigla i iz skupštinskoga Odbora za komunalno gospodarstvo, koji je na jučerašnjoj sjednici jednoglasno prihvatio prijedlog.

Iz SDP-a su poručili da bi se Zagreb tako pridružio mnogim gradovima i državama svijeta koji su već postavili simbole na mjestima koja će nas podsjećati na proživljeno tijekom proteklog razdoblja duljeg od tri godine.

-Bilo bi to mjesto namijenjeno svima koji su tijekom pandemije doživjeli patnju i gubitke na kojem će moći iskazati svoje osobne osjećaje, poštovanje i sućut, poručuju iz SDP-a, a prenosi Večernji list.

Što se tiče lokacije, ona za sada nije poznata, naknadno bi se odredila ukoliko se inicijativa prihvati u Skupštini.

sjever.hr/vecernji.hr
21.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.