Now Reading:
Zamjenica Zagorec otvorila 2. poljoprivredni sajam Agrofest u Srednjoj školi Arboretum Opeka: Varaždinska županija prepoznaje važnost poljoprivrede
Full Article 2 minutes read

Zamjenica Zagorec otvorila 2. poljoprivredni sajam Agrofest u Srednjoj školi Arboretum Opeka: Varaždinska županija prepoznaje važnost poljoprivrede

U sklopu europskog projekta uspostave Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi “Arboretum Opeka”, Srednja škola Arboretum Opeka organizirala je 2. Poljoprivredni sajam Agrofest kojeg je u petak svečano otvorila zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec.

Na 2. Agrofestu predstavit će se 47 izlagača iz Varaždinske i susjednih županija, a posjetitelji će tijekom dva dana moći vidjeti i degustirati vina i likere, povrće, voće, ljekovito i aromatično bilje, proizvode od pčela i druge prehrambene delicije. Predstavljena će biti i poljoprivredna mehanizacija, traktori, druga oprema te repromaterijali za poljoprivrednu proizvodnju. Proizvođači cvijeća predstavit će nove kolekcije, cvjetne dekoracije i ukrasno bilje.

Zamjenica Zagorec istaknula je kako je Varaždinska županija puna vrijednih ljudi koji se bave poljoprivredom te stvaraju vrhunske prehrambene proizvode.

-Varaždinska županija je osnivač Srednje škole Arboretum Opeka i daje snažnu podršku ovom sajmu za koji vjerujemo da će prerasti u lijepu tradiciju. Posljednjih dana izloženi smo katastrofalnim poplavama kada postajemo svjesni koliko je važna poljoprivredna proizvodnja. Drago mi je vidjeti ovako veliki broj mladih koji su se odlučili baviti poljoprivredom i ovim putem im želim poručiti da će na svom putu naići na mnoge izazove, no nije bitno koliko puta padnu već koliko puta će se uzdignuti. Zahvaljujem i svim izlagačima i sudionicima Agrofesta jer upravo na njihovom primjeru i u neposrednom kontaktu s njima naši mladi, budući poljoprivrednici, stječu znanja koja su im neophodna u poljoprivredi – rekla je zamjenica Zagorec i dodala da Varaždinska županija prepoznaje važnost poljoprivrede i pruža podršku poljoprivrednicima te da je u veljači ove godine objavljen javni poziv poljoprivrednicima za dodjelu bespovratnih potpora gdje je za ulaganja u poljoprivredi u proračunu osigurano gotovo milijun eura.

Ravnatelj Srednje škole Arboretum Opeka Dragan Brkić istaknuo je da interes za poljoprivredna zanimanja raste, a Agrofest je odličan način promocije i upoznavanja mladih s procesima poljoprivredne proizvodnje.

Ove godine na Agrofestu posjetitelje očekuju i zanimljive izložbe bonsaija, kaktusa i malih životinja, a za sve zainteresirane bit će održani okrugli stolovi.

Na Agrofestu sudjeluju i učenici poljoprivrednih zanimanja iz šest srednjih škola: SŠ „Arboretum Opeka”, SŠ Bedekovčina, Gospodarske škole Čakovec, SŠ Ludbreg, Gospodarske škole Križevci i Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci.

www.sjever.hr
20.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.