Now Reading:
Ukradeno prodavao i na društvenim mrežama: uhićen serijski kradljivac u Zagrebu, partnera mu još traže! Šteta iznosi 38 000 eura
Full Article 2 minutes read

Ukradeno prodavao i na društvenim mrežama: uhićen serijski kradljivac u Zagrebu, partnera mu još traže! Šteta iznosi 38 000 eura

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje tri krađe i jedne teške krađe, nakon čega su pritvorskom nadzorniku predali 39-godišnjaka, dok tragaju za 24-godišnjakom koji je trenutno nedostupan, a pomoć su imali u još jednoj osobi.

Sumnja se da se 39-godišnjak 11. ožujka ove godine oko 10 sati kombi vozilom dovezao do kuće u Ulici Žuti breg u Zagrebu, kroz nezaključana balkonska vrata ušao u spavaću sobu te s noćnog ormarića ukrao dva prstena, ogrlicu i narukvicu. Nakon krađe, sumnja se, dio nakita je prodao u obližnjoj zlatarnici. Ostatak nakita je tijekom kriminalističkog istraživanja vraćen oštećenoj, donosi 24sata.

Također se sumnja da je 39-godišnjak 29. ožujka 2023 godine oko 16.15 sati došao do ograđenog gradilišta u Garčinskoj ulici u Zagrebu, otvorio ogradu i ušao u prostor gradilišta, a potom ukrao pedeset metalnih podupirača, utovario ih u kombi te preko oglasnika na društvenoj mreži podupirače stavio na prodaju, i prodao ih.

Također se sumnja da se već 11. travnja u večernjim satima, po prethodnom zajedničkom dogovoru s osumnjičenim 24-godišnjakom i trećom, zasad nepoznatom osobom, kombi vozilom došao do vjerskog objekta na Prilazu Svete Marije Anđeoske u Zagrebu. Nakon što su prišli nedovršenoj kripti koja se koristi kao spremište, obili su lokot na ulaznim vratima te otuđili jednu traktorsku, i jednu samohodnu kosilicu. Nakon toga su prišli metalnom kontejneru, prikladnim predmetom provalili vrata, a zatim iz njega otuđili nekoliko stotina metara različitih kabela i žice, dvije torbe sa sportskom opremom, dva kompleta naplataka s pneumaticima te razni sitan alat i pribor, i kombijem se dali u bijeg, piše 24sata.

Sumnja se da su u istom sastavu, između 26. i 27. travnja 2023. godine, počinili još jednu krađu. Naime, i tad su se kombi vozilom dovezli do ograđenog prostora poduzeća u Ulici grada Gospića. Nakon što su prošli portirnicu poduzeća, dovezli su se do parkiranog priključnog vozila – prikolice marke „Humer“ na kojoj su se nalazile dvije motorne traktorske kosilice marke „TORO“, prikolicu priključili za svoje vozilo te se s otuđenim udaljili iz kruga poduzeća.

Nastavlja se i kriminalističko istraživanje utvrđivanja identiteta trećeosumnjičene osobe, izvijestila je PU zagrebačka, a materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 38.000 eura.

Foto: ilustracija
sjever.hr/24sata.hr
20.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.