Now Reading:
Svečano otvorena najslađa manifestacija – 8. Virovska prkačijada! “Manifestacija sa svjetskim značajem”
Full Article 2 minutes read

Svečano otvorena najslađa manifestacija – 8. Virovska prkačijada! “Manifestacija sa svjetskim značajem”

Zahvaljujući prkačima Virje je ponovno najslađe mjesto u Hrvatskoj i Europskoj uniji.

U organizaciji Općine Virje i pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, županijske Turističke zajednice, Hrvatskog kuharskog saveza, organizacija Taste of peace i Kuhari bez granica, otvorena je 8. Virovska prkačijada – prvi europski festival malih tradicijskih kolača.

Uz domaće snage, sudjeluju i slastičari iz Brazila, Armenije, Australije, Izraela, Palestine, Bosne i Hercegovine i Mađarske koji će predstaviti izvorne slastice svojih zemalja.

Program je započeo u petak, Vrtićkom virovskom prkačijadom i Malom virovskom prkačijadom te prezentacijom ugostiteljskih zanimanja, a također je održana i pučka drama s pjesmom i plesom „Kam vrag nemre, dojde baba“.

Podršku Festivalu dali su vrhunski slastičari iz Hrvatske i cijeloga svijeta, kao i župan Darko Koren i njegov zamjenik Ratimir Ljubić.

-Čast nam je što sudjelujemo u manifestaciji koja je odavno prerasla okvire ove Županije i postala manifestacija sa svjetskim značajem i hvala svima koji su doprinijeli njezinom uspjehu. Posebno hvala gostima iz drugih zemalja koji nas podržavaju svake godine te dijele s nama svoje gastronomske vještine, kao i udrugama žena koje brižno čuvaju naše tradicijsko blago. Zajedništvo, suradnja i pozitivne emocije koje imamo priliku vidjeti na ovom Festivalu zauvijek će nam ostati u sjećanju i biti poticaj za daljnji uspješan rad. Želim vam svima da uživate na Prkačijadi – rekao je Koren.

Župan je zatim i službeno otvorio manifestaciju te sa suradnicima i gostima obišao natjecateljice koje su predstavile svoje kolače i tehnike njihove pripreme.

Festival je privukao rekordan broj posjetitelja koji su uživali u prezentiranim slasticama, a u pripremi prkača natjecale su se čak 24 udruge žena koje su pokazale svoje vještine prema izvornim recepturama.

foto: kckzz.hr
sjever.hr/kckzz.hr
20.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.