Now Reading:
Svečano otvorena najslađa manifestacija – 8. Virovska prkačijada! “Manifestacija sa svjetskim značajem”
Full Article 2 minutes read

Svečano otvorena najslađa manifestacija – 8. Virovska prkačijada! “Manifestacija sa svjetskim značajem”

Zahvaljujući prkačima Virje je ponovno najslađe mjesto u Hrvatskoj i Europskoj uniji.

U organizaciji Općine Virje i pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, županijske Turističke zajednice, Hrvatskog kuharskog saveza, organizacija Taste of peace i Kuhari bez granica, otvorena je 8. Virovska prkačijada – prvi europski festival malih tradicijskih kolača.

Uz domaće snage, sudjeluju i slastičari iz Brazila, Armenije, Australije, Izraela, Palestine, Bosne i Hercegovine i Mađarske koji će predstaviti izvorne slastice svojih zemalja.

Program je započeo u petak, Vrtićkom virovskom prkačijadom i Malom virovskom prkačijadom te prezentacijom ugostiteljskih zanimanja, a također je održana i pučka drama s pjesmom i plesom „Kam vrag nemre, dojde baba“.

Podršku Festivalu dali su vrhunski slastičari iz Hrvatske i cijeloga svijeta, kao i župan Darko Koren i njegov zamjenik Ratimir Ljubić.

-Čast nam je što sudjelujemo u manifestaciji koja je odavno prerasla okvire ove Županije i postala manifestacija sa svjetskim značajem i hvala svima koji su doprinijeli njezinom uspjehu. Posebno hvala gostima iz drugih zemalja koji nas podržavaju svake godine te dijele s nama svoje gastronomske vještine, kao i udrugama žena koje brižno čuvaju naše tradicijsko blago. Zajedništvo, suradnja i pozitivne emocije koje imamo priliku vidjeti na ovom Festivalu zauvijek će nam ostati u sjećanju i biti poticaj za daljnji uspješan rad. Želim vam svima da uživate na Prkačijadi – rekao je Koren.

Župan je zatim i službeno otvorio manifestaciju te sa suradnicima i gostima obišao natjecateljice koje su predstavile svoje kolače i tehnike njihove pripreme.

Festival je privukao rekordan broj posjetitelja koji su uživali u prezentiranim slasticama, a u pripremi prkača natjecale su se čak 24 udruge žena koje su pokazale svoje vještine prema izvornim recepturama.

foto: kckzz.hr
sjever.hr/kckzz.hr
20.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.