Now Reading:
Najveća domaća kripto prevara? Oštećeno najmanje 700 ljudi, šteta preko 70 milijuna eura
Full Article 2 minutes read

Najveća domaća kripto prevara? Oštećeno najmanje 700 ljudi, šteta preko 70 milijuna eura

Riječka tvrtka BitLucky, za trgovanje kriptovalutama, direktora Luke Burazera, navodno je oštetila gotovo tisuću domaćih investitora za najmanje 70 milijuna eura u kriptovalutama, kako se spekulira među domaćim kripto-entuzijastima.

Poslovni krah široj javnosti nepoznate riječke tvrtke BitLucky već se naziva “najvećom kripto prevarom u Hrvatskoj”. Više je sugovornika za Jutarnji list potvrdilo da je Burazer, 30-godišnji direktor sve račune tvrtke “očistio”, da je novac ulagača nestao, a on se navodno sakrio na nepoznatoj lokaciji.

Burazer je svim klijentima BitLuckyja, koji su kod njega uložili novac uz obećanje visoke zarade na trgovini kriptovalutama, jučer poslao mail.

-Poštovani klijenti, nizom loših trejdova i odluka nažalost doveo sam stanje firme u kriznu situaciju. U sljedećim danima ćemo imati više informacija – stoji u poslanoj poruci prema klijentima, a prenosi Jutarnji.

Burazer je obrisao i sve profile na društvenim mrežama, a ista je situacija i sa suosnivačem tvrtke, prokuristom Eugenom Travaljom. Nekolicini investitora, koji su zvali tvrtku u Rijeci, navodno je tajnica na telefon rekla da je “direktor poludio i potrošio sve novce“.

-To je još i konzervativna procjena. Prema našim informacijama, oštećeno je najmanje 700 do 800 ljudi. Izgleda da trećina klijenata još i ne zna vijest da je tvrtka krahirala – kažu iz uredništva Kriptovijesti, a prenosi Jutarnji list.

Više o cijelom slučaju pročitajte Kriptovijesti.net klikom na link.

Foto: ilustracija
sjever.hr/jutarnji.hr/kriptovijesti.net
20.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.