Now Reading:
Domaći proizvođači hrane izazvali ogroman interes posjetitelja Varaždinskog placa na 14. Varaždinskom sejmu!
Full Article 2 minutes read

Domaći proizvođači hrane izazvali ogroman interes posjetitelja Varaždinskog placa na 14. Varaždinskom sejmu!

U Šenoinoj ulici u Varaždinu održan je 14. Varaždinski sejem. Nakon kišnih i hladnih dana, sunce i toplina privukli su brojne posjetitelje koji su na sajmu mogli kupiti i doznati više o brojnim domaćim proizvodima.

Po prvi puta na sajmu su mnogi saznali više o primjerice blagodatima soka od bobica bazge, a gužve su bile na gotovo svim štandovima. Sezonske jagode i povrće, domaći sir, suhomesnati proizvodi, brašna, ulja i prirodna kozmetika te pčelinji proizvodi bili su posebno zanimljivi. Bogatstvu ponude doprinjeli su i proizvođači iz udaljenijih krajeva, primjerice Posedarja, koji su ponudili maslinovo ulje izvanredne kvalitete.

Na sajmu se birao i najuređeniji štand, a titulu su obranile prošlogodišnje pobjednice, žene iz Udruge Hajdina koje su pobjedile većinom glasova.

S obzirom na zadovoljstvo izlagača i dobru posjećenost sajmova u Šenoinoj ulici, organizator Gradska tržnica, najavila je i druge događaje koji će vrlo brzo uslijediti.

Sajam je posjetio i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj te je izrazio zadovoljstvo bogatstvom ponude događaja u gradu.

-U Šenoinoj ulici danas je više od 40 izlagača isključivo autohtonih proizvoda, većinom iz Varaždinske županije, no tu su i naši uvijek dobrodošli gosti iz Slavonije i Dalmacije. Nakon kišnih dana sunce je izmamilo Varaždince na ulice, a mi smo se potrudili ponuditi niz događaja u gradu, za svakoga ponešto – rekao je gradonačelnik.

Varaždinski sejem nastupom su otvorili mali i veliki plesači, pjevači i tamburaši iz Centra tradicijske kulture, a kasnije su za dobru atmosferu brinuli TS Špancir i Kraljevi ulice.

sjever.hr/varazdinska-zupanija.hr
20.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.