Now Reading:
Četiri zlata za bučina ulja iz Međimurske županije na međunarodnoj izložbi u Varaždinu! “Ponosimo se svojom tradicijom”
Full Article 2 minutes read

Četiri zlata za bučina ulja iz Međimurske županije na međunarodnoj izložbi u Varaždinu! “Ponosimo se svojom tradicijom”

Jedan od zaštitnih znakova međimurske gastronomije je bučino ulje čiji proizvođači diljem našega kraja postižu sve zapaženije rezultate. Novi niz medalja međimurski uljari ostvarili su na petoj Međunarodnoj izložbi bučinih ulja Alpe-Adria u Varaždinu, gdje su im medalje dodijeljene 20. svibnja.

Dodjelu medalja pratili su i županijski pročelnik Darko Radanović te zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

-Čestitam od srca svim našim uljarima na osvojenim medaljama i na još jednom vrlo uspješnom predstavljanju na međunarodnoj izložbi. Ponosimo se svojom tradicijom proizvodnje bučinog ulja, a nove generacije naših obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava od bučinog ulja već su stvorila robnu marku koja je prepoznata i kao turistički proizvod – rekao je zamjenik župana Grivec.

Zlatne medalje u kategoriji djevičanskih hladno-prešanih ulja osvojila su obiteljska gospodarstva Zvonka Justa, Dražena Perčića i Darka Tkaleca te Uljara Šenkovec, dok je srebro pripalo Holeri.

U kategoriji djevičanskih bučinih ulja proizvedenih tradicionalnim postupkom uz prženje, srebrne medalje pripale su Uslužnoj uljari Ivanuša, Uljari Šenkovec teOPG-ima Ivanuša, Perčić, Tkalec, kao iOPG-u Mladena Dominića. Broncu je osvojio OPG Damira Mesarića, OPG Vjerana Stričaka, zatim Uljara Donja Dubrava i Holera, dok je priznanje primio Zvonko Just.

foto: medjimurska-zupanija.hr
sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
20.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.