Now Reading:
UOČI HODA ZA ŽIVOT Željka Markić tvrdi: Pobačaj nije ljudsko pravo, a Tomašević nas diskriminira
Full Article 2 minutes read

UOČI HODA ZA ŽIVOT Željka Markić tvrdi: Pobačaj nije ljudsko pravo, a Tomašević nas diskriminira

Nacionalna koordinatorica Hoda za život Hrvatska Željka Markić upozorila je kako nepostavljanjem zastava u gradu i odbijanjem prikazivanja loga Hoda za život na zagrebačkim fontanama, Možemo diskriminira veliki broj građana Zagreba zato što se ne slaže s njihovim stavovima, prenosi danas.hr.

Naime, pojasnila je kako je Hod za život i ove i prošle godine pravovremeno i prema propisanoj proceduri zatražio postavljanje svojih zastava u Zagrebu, no gradonačelnik Tomislav Tomašević prošle je godine, dodaje, „samovoljno unatrag promijenio već izdanu suglasnost” kakvu su dobivali prije nego je došao na vlast.

-Svi mi koji se zalažemo za pravo na život nemamo pravo pristupa istim procedurama i pravima kao i drugi građani i druge građanske manifestacije. Zbog svega navedenog, prošle godine smo podnijeli tužbu protiv trenutačne zagrebačke vlasti – rekla je Markić.

Dodala je i kako je „Hod za život, obitelji i Hrvatsku” rastući pokret koji se održava u više hrvatskih gradova te kako ga ni jedna druga gradska vlast nije izložila diskriminatornim postupcima kao Tomašević i Možemo.

-Nažalost, Tomašević bira biti gradonačelnik samo nekih, a ne svih Zagrepčana – tvrdi Markić koja je ustvrdila kako je saborska zastupnica Možemo Ivana Kekin iznijela neistinu kada je rekla da je pobačaj ljudsko pravo.

Pobačaj nije ni ljudsko pravo niti je zdravstvena skrb za žene – poručila je Markić.

Inače, Kekin je u četvrtak rekla da Grad Zagreb ne podržava one skupove koji, umotani u roze i plave balončiće, idu za time da dokidaju osnovna ljudska prava, ženska prava i prava manjina.

www.sjever.hr / danas.hr
19.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.