Now Reading:
PRIPREMITE SE NA VRIJEME Neki trgovački centri već su izabrali 16 radnih nedjelja – donosimo datume
Full Article 2 minutes read

PRIPREMITE SE NA VRIJEME Neki trgovački centri već su izabrali 16 radnih nedjelja – donosimo datume

Zakon o trgovini stupa na snagu 1. srpnja i najvažnija stavka koju donosi jest ograničenje rada na svega 16 nedjelja u godini, zbog čega su trgovački centri, između ostalih, morali pomno razmisliti koje izabrati i kojih se odreći, prenosi Poslovni dnevnik.

Ipak, pozitivna stvar za trgovačke lance jest ta što će od 1. srpnja do 31. prosinca preostati 27 nedjelja, pa će im na taj period biti lakše raspodijeliti 16 radnih.

Neki šoping centri već su odredili konkretne datume radnih nedjelja, dok recimo Arena Centar nije, no kako poručuju, odlučili su se fokusirati na period povećanog interesa kupaca krajem godine.

Avenue Mall već ima konkretne datume radnih nedjelja, ali Zagrepčani se moraju pripremiti da od 1. srpnja do rujna nedjeljom mogu zaboraviti na taj šoping centar.

-Radit ćemo prve tri nedjelje u rujnu, prve četiri u listopadu te sve nedjelje u studenome i prosincu – kazali su iz Avenue Malla.

Splitski Joker morao je misliti na turističku sezonu i pojačan promet u srpnju i kolovozu pa se nisu mogli odreći radnih nedjelja u tom razdoblju. Stoga, morali su si “uskratiti” nedjelje u mjesecima nakon.

-Radit ćemo 9. srpnja, 20. i 27. kolovoza, 3., 10. i 17. rujna, 8. i 15. listopada, sve nedjelje u studenome i sve nedjelje u prosincu osim 31. – navode u Jokeru.

Zagrebački City Center one ima najbolju situaciju, budući da će East raditi po jednom rasporedu, a West prema drugom. Tako će West raditi 9. srpnja, 13. kolovoza, 3. i 10. rujna, 8., 15., 22. i 29. listopada, sve nedjelje u studenome i sve nedjelje u prosincu, osim 31. East će raditi 16. srpnja, 20. kolovoza, 3. i 17. rujna, 8., 15., 22. i 29. listopada, sve nedjelje u studenome te također sve nedjelje u prosincu osim 31.

Svakako, šest mjeseci rada prema novom zakonu bit će dovoljno vrijeme da se veliki trgovački centri pripreme za godine koje dolaze, kad će morati pažljivije rasporediti dopuštenih 16 radnih nedjelja, prenosi Poslovni.hr.

www.sjever.hr / poslovni.hr
19.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.