Now Reading:
Pokazatelj uspješnog rada županijskog centra izvrsnosti: koprivnički gimnazijalci postigli povijesni rezultat, okitili se s čak četiri medalje na državnom natjecanju
Full Article 2 minutes read

Pokazatelj uspješnog rada županijskog centra izvrsnosti: koprivnički gimnazijalci postigli povijesni rezultat, okitili se s čak četiri medalje na državnom natjecanju

Pokazatelj uspješne sinergije rada u redovnoj nastavi i dodatnog rada u županijskom centru izvrsnosti je ovogodišnji uspjeh kemičara Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica.

Sedmero učenika aktivni su polaznici koprivničkog Centra izvrsnosti te su subotama radili, učili i eksperimentirali u znanosti u kojoj briljiraju.

Domaćin ovogodišnjeg državnog Natjecanja iz kemije za učenike osnovnih i srednjih škola, održanog u Puli od 25. do 28. travnja 2023., bila je Osnovna škola „Stoja“.

Gimnaziju „Fran Galović“ Koprivnica predstavljalo osmero učenika nakon što su pokazali izvrsno poznavanje kemije na školskoj i županijskoj razini natjecanja te ih je Državno povjerenstvo uvrstilo među najbolje kemičare ove školske godine. Šestero učenika natjecalo se u znanju, a dvoje učenika u kategoriji samostalnih istraživačkih radova.

Koprivnički gimnazijalci ostvarili su izvrsne rezultate i vratili se s četiri medalje što je povijesni uspjeh za školu. Tako su u kategoriji znanja drugo mjesto osvojili Jakov Jurić, učenik 1. razreda i Josip Mikulić, učenik 4. razreda. Učenici Roko Sinjeri i Ana Vondraček na državnom su natjecanju branili svoj samostalni istraživački rad i uvršteni su među troje najboljih. Roko, učenik 4. razreda osvojio je drugo mjesto, a Ana, učenica 2. razreda treće mjesto.

Dodajmo kako su Centri izvrsnosti formirani kod tri županijske gimnazije u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu, a predmeti koji su obuhvaćeni u centrima su matematika, fizika, kemija i biologija. Na taj način omogućuje se darovitim učenicima savladavanje dodatnih sadržaja i usavršavanje znanja i vještina potrebnih za daljnje školovanje. U centre izvrsnosti mogu se uključiti učenici svih osnovnih i srednjih škola, a stručnjaci koji rade u centrima biraju se u suradnji sa županijskim stručnim vijećima pojedinih predmeta. Rad centara u potpunosti financira Koprivničko-križevačka županija.

www.sjever.hr / kckzz.hr
19.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.