Now Reading:
Pokazatelj uspješnog rada županijskog centra izvrsnosti: koprivnički gimnazijalci postigli povijesni rezultat, okitili se s čak četiri medalje na državnom natjecanju
Full Article 2 minutes read

Pokazatelj uspješnog rada županijskog centra izvrsnosti: koprivnički gimnazijalci postigli povijesni rezultat, okitili se s čak četiri medalje na državnom natjecanju

Pokazatelj uspješne sinergije rada u redovnoj nastavi i dodatnog rada u županijskom centru izvrsnosti je ovogodišnji uspjeh kemičara Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica.

Sedmero učenika aktivni su polaznici koprivničkog Centra izvrsnosti te su subotama radili, učili i eksperimentirali u znanosti u kojoj briljiraju.

Domaćin ovogodišnjeg državnog Natjecanja iz kemije za učenike osnovnih i srednjih škola, održanog u Puli od 25. do 28. travnja 2023., bila je Osnovna škola „Stoja“.

Gimnaziju „Fran Galović“ Koprivnica predstavljalo osmero učenika nakon što su pokazali izvrsno poznavanje kemije na školskoj i županijskoj razini natjecanja te ih je Državno povjerenstvo uvrstilo među najbolje kemičare ove školske godine. Šestero učenika natjecalo se u znanju, a dvoje učenika u kategoriji samostalnih istraživačkih radova.

Koprivnički gimnazijalci ostvarili su izvrsne rezultate i vratili se s četiri medalje što je povijesni uspjeh za školu. Tako su u kategoriji znanja drugo mjesto osvojili Jakov Jurić, učenik 1. razreda i Josip Mikulić, učenik 4. razreda. Učenici Roko Sinjeri i Ana Vondraček na državnom su natjecanju branili svoj samostalni istraživački rad i uvršteni su među troje najboljih. Roko, učenik 4. razreda osvojio je drugo mjesto, a Ana, učenica 2. razreda treće mjesto.

Dodajmo kako su Centri izvrsnosti formirani kod tri županijske gimnazije u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu, a predmeti koji su obuhvaćeni u centrima su matematika, fizika, kemija i biologija. Na taj način omogućuje se darovitim učenicima savladavanje dodatnih sadržaja i usavršavanje znanja i vještina potrebnih za daljnje školovanje. U centre izvrsnosti mogu se uključiti učenici svih osnovnih i srednjih škola, a stručnjaci koji rade u centrima biraju se u suradnji sa županijskim stručnim vijećima pojedinih predmeta. Rad centara u potpunosti financira Koprivničko-križevačka županija.

www.sjever.hr / kckzz.hr
19.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.