Now Reading:
BRUTALNE KAZNE Evo što je sve od ove sezone zabranjeno raditi u Splitu – propisana kazna i za povraćanje na javnim površinama
Full Article 1 minutes read

BRUTALNE KAZNE Evo što je sve od ove sezone zabranjeno raditi u Splitu – propisana kazna i za povraćanje na javnim površinama

Nakon iscrpljujućega petnaestosatnog zasjedanja, splitsko Gradsko vijeće je u noći s četvrtka na petak, prihvatilo odluku o javnom redu i miru na području Splita po kojoj će se tijekom turističke sezone novčano kažnjavati neprimjerni postupci na javnim mjestima.

Prema toj odluci s 300 eura kažnjavat će se: konzumiranje alkohola na površini javne namjene (one površine manje 100 metara od škola i vrtića, unutar zone A koja obuhvaća prostor grada unutar baroknih bedema izgrađenih u 17. stoljeću; vršenje nužde na površinama javne namjene, spavanje u parkovima, na travnjacima, trgovima i na drugim površinama javne namjene; konzumacija hrane ili pića na površini javne namjene, zadržavanje u ugostiteljskim objektima nakon kraja radnog vremena, donosi Net.hr.

Prihvaćen je i amandman da se s 300 eura kažnjavaju: penjanje i sjedenje po spomenicima i spomen pločama; ulaženje, penjanje i/ili kupanje u fontanama i nuđenje i ugovaranje usluge taksi prijevoza koja nije unaprijed dogovorena.

Kaznom od 150 eura kažnjavat će se povraćanje na površinama javne namjene te građevinski i instalaterski radovi od 14 do 17 sati te od 22 do 7 sati radi sprječavanja buke, donosi Net.hr.

foto: pixabay
sjever.hr/net.hr
19.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.