Now Reading:
U Lepoglavi se saniraju štete od posljedica obilnih oborina! Prema prvim procjenama šteta iznosi preko 2 milijuna kuna
Full Article 1 minutes read

U Lepoglavi se saniraju štete od posljedica obilnih oborina! Prema prvim procjenama šteta iznosi preko 2 milijuna kuna

Uslijed velikih količina oborina koje su proteklih dana zahvatile područje čitave Hrvatske brojni problemi pojavili su se i na lepoglavskom području.

Gotovo u svim gradskim naseljima došlo je do izlijevanja vode iz kanala i potoka koji, iako očišćeni i održavani, ne mogu primiti toliku količinu vode. Zbog toga su pojedini dijelovi cesta poplavljeni ili pak teško prohodni zbog nanosa blata, šljunka i drugog materijala.

Velika količina oborina aktivirala je i nekoliko novih klizišta od kojih su dva najkritičnija na području Višnjice i to na dijelu ceste Šoštari -Jurenci te na NC 1-112. Prva procijenjena šteta iznosi preko 260 tisuća eura, odnosno preko 2 milijuna kuna.

-Nakon sanacije terena pristupit će se zbrajanju nastale štete na prometnicama, objektima te poljoprivrednim površinama – naveo je gradonačelnik Grada Lepoglava Marijan Škvarić koji je zajedno sa službama čitavo vrijeme na terenu i obilazi kritične točke u gradu.

Grad Lepoglava moli građane za strpljenje i dodatan oprez obzirom da nas i dalje očekuju nepredvidive vremenske prilike.

foto: lepoglava.hr
sjever.hr/lepoglava.hr
18.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.