Now Reading:
U Lepoglavi se saniraju štete od posljedica obilnih oborina! Prema prvim procjenama šteta iznosi preko 2 milijuna kuna
Full Article 1 minutes read

U Lepoglavi se saniraju štete od posljedica obilnih oborina! Prema prvim procjenama šteta iznosi preko 2 milijuna kuna

Uslijed velikih količina oborina koje su proteklih dana zahvatile područje čitave Hrvatske brojni problemi pojavili su se i na lepoglavskom području.

Gotovo u svim gradskim naseljima došlo je do izlijevanja vode iz kanala i potoka koji, iako očišćeni i održavani, ne mogu primiti toliku količinu vode. Zbog toga su pojedini dijelovi cesta poplavljeni ili pak teško prohodni zbog nanosa blata, šljunka i drugog materijala.

Velika količina oborina aktivirala je i nekoliko novih klizišta od kojih su dva najkritičnija na području Višnjice i to na dijelu ceste Šoštari -Jurenci te na NC 1-112. Prva procijenjena šteta iznosi preko 260 tisuća eura, odnosno preko 2 milijuna kuna.

-Nakon sanacije terena pristupit će se zbrajanju nastale štete na prometnicama, objektima te poljoprivrednim površinama – naveo je gradonačelnik Grada Lepoglava Marijan Škvarić koji je zajedno sa službama čitavo vrijeme na terenu i obilazi kritične točke u gradu.

Grad Lepoglava moli građane za strpljenje i dodatan oprez obzirom da nas i dalje očekuju nepredvidive vremenske prilike.

foto: lepoglava.hr
sjever.hr/lepoglava.hr
18.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.