Now Reading:
KRETANJE JE ŽIVOT Besplatan projekt Grada Ludbrega promiče zdravlje i dobrobit
Full Article 2 minutes read

KRETANJE JE ŽIVOT Besplatan projekt Grada Ludbrega promiče zdravlje i dobrobit

Grad Ludbreg brine o svojim starijim sugrađanima i kroz za građane besplatni projekt ‘Kretanje je život’ promiče zdravlje i dobrobit.

U Ludbregu se već deset godina održava besplatan projekt “Kretanje je život” koji uključuje medicinsku gimnastiku za odrasle pod stručnim vodstvom fizioterapeuta i trenera. Projekt je pokrenut 2013. godine u suradnji Grada Ludbrega i Fitness i Fizio centra Impuls Ludbreg s ciljem da se starijim sugrađanima pruži mogućnost razgibavanja uz stručno vodstvo. Vježbanje se odvija dva puta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom, a interes i broj zainteresiranih su kontinuirano rasli od kada je projekt započeo.

-Zadovoljni smo, odaziv je od samog početka dobar, naši su sugrađani prepoznali važnost vježbanja i kretanja prvenstveno za svoje zdravlje. Kroz ovaj je projekt prošlo jako puno ljudi, prvenstveno umirovljenika – pojasnila je Vesna Špikić iz Fitness i fizio centra Impuls.

Medicinska gimnastika uključuje lakše oblike vježbanja, istezanje mišića i pokrete koji nisu nagli, te ima pozitivan utjecaj na zdravlje i dobrobit, osobito u starijoj dobi. Osim toga, fizičke vježbe jačaju mišićnu masu, očuvaju koštanu masu te pomažu u održavanju spretnosti kako bi se izbjegli nespretni padovi i ozljede.

Projekt “Kretanje je život” provodi se već deset godina, a veliki odaziv i interes građana svjedoče o važnosti i potrebi ovakvih projekata u današnje vrijeme.

sjever.hr
18.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.