Now Reading:
KRETANJE JE ŽIVOT Besplatan projekt Grada Ludbrega promiče zdravlje i dobrobit
Full Article 2 minutes read

KRETANJE JE ŽIVOT Besplatan projekt Grada Ludbrega promiče zdravlje i dobrobit

Grad Ludbreg brine o svojim starijim sugrađanima i kroz za građane besplatni projekt ‘Kretanje je život’ promiče zdravlje i dobrobit.

U Ludbregu se već deset godina održava besplatan projekt “Kretanje je život” koji uključuje medicinsku gimnastiku za odrasle pod stručnim vodstvom fizioterapeuta i trenera. Projekt je pokrenut 2013. godine u suradnji Grada Ludbrega i Fitness i Fizio centra Impuls Ludbreg s ciljem da se starijim sugrađanima pruži mogućnost razgibavanja uz stručno vodstvo. Vježbanje se odvija dva puta tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom, a interes i broj zainteresiranih su kontinuirano rasli od kada je projekt započeo.

-Zadovoljni smo, odaziv je od samog početka dobar, naši su sugrađani prepoznali važnost vježbanja i kretanja prvenstveno za svoje zdravlje. Kroz ovaj je projekt prošlo jako puno ljudi, prvenstveno umirovljenika – pojasnila je Vesna Špikić iz Fitness i fizio centra Impuls.

Medicinska gimnastika uključuje lakše oblike vježbanja, istezanje mišića i pokrete koji nisu nagli, te ima pozitivan utjecaj na zdravlje i dobrobit, osobito u starijoj dobi. Osim toga, fizičke vježbe jačaju mišićnu masu, očuvaju koštanu masu te pomažu u održavanju spretnosti kako bi se izbjegli nespretni padovi i ozljede.

Projekt “Kretanje je život” provodi se već deset godina, a veliki odaziv i interes građana svjedoče o važnosti i potrebi ovakvih projekata u današnje vrijeme.

sjever.hr
18.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.