Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Nastavak pljuskova i loših biometeoroloških prilika
Full Article 1 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Nastavak pljuskova i loših biometeoroloških prilika

Prema prognostičarima, u srijedu će biti promjenjivo oblačno, povremeno s kišom, ponajprije u gorju mjestimice i obilnijom.

Lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, osobito u prvom dijelu dana u Dalmaciji te popodne u Slavoniji i Baranji. Vjetar će većinom biti umjeren, u središnjim predjelima prolazno i jak sjeverni i sjeveroistočni.

Na sjevernom Jadranu puhat će umjerena do jaka bura, podno Velebita lokalno s olujnim udarima, a u Dalmaciji jugo, krajem dana u okretanju na buru. Najniža jutarnja temperatura bit će od 11 do 16, u gorju malo niža. Najviša dnevna kretat će se između 13 i 18, na istoku i Jadranu od 19 do 22 °C.

Biometeorološke prilike će se tijekom dana ponovo pogoršavati u cijeloj zemlji, a osobito na srednjem i južnom Jadranu uz daljnje jačanje juga. Stoga je u cijeloj zemlji moguća glavobolja, slaba koncentracija i slabiji radni učinak i kod manje osjetljivih ljudi. Kronični bolesnici će sve teže podnositi bolesti od kojih boluju, a moguća je i povećana osjetljivost na bolove, osobito na mjestima ranijih ozljeda i prijeloma.

www.sjever.hr / DHMZ
17.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.