Now Reading:
Vodeni val na Plitvici i Bednji seli prema Velikom i Malom Bukovcu – vrhunac se očekuje u jutarnjim satima
Full Article 1 minutes read

Vodeni val na Plitvici i Bednji seli prema Velikom i Malom Bukovcu – vrhunac se očekuje u jutarnjim satima

Još uvijek su na snazi izvanredne mjere obrane od poplave i na području Ivanečke Željeznice radi Bednje, ali i na području Krkanca gdje se izlila Plitivica. Iako je kiša stala stanje na terenu je loše.

Unatoč tome očekuje se smirivanje stanja u gornjem toku Plitvice i Bednje. Neizvjesno je što će se dogoditi s vodostajima tih rijeka u donjem toku, odnosno na području općina u istočnom dijelu Varaždinske županije.

Vrhunac vodenog vala na području Malog i Velikog Bukovca očekuje se kroz 15, odnosno 20 sati. Prema informacijama koje imamo, lokalni čelnici rade sve što je u njihovoj moći da vrhunac vodenog vala dočekaju spremni.

Vodenom valu koji dolazi Plitvicom i Bednjom u prilog ne ide povećani vodostaj Drave. Naime, povećani vodostaj priječi ulijevanje Plitvice i Bednje u Dravu zbog čega postoji mogućnost da se dio voda vrati, što znači i mogućnost izlijevanja iz korita.

Mještani tih općina nadaju se da će taj scenarij zaobići taj kraj koji je prošle godine u ovo vrijeme doživio, ali što je važnije i preživio, jaku tuču koja je nanijela milijunske štete.

s. kalajdžija/sjever.hr
17.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.