Now Reading:
Vodeni val na Plitvici i Bednji seli prema Velikom i Malom Bukovcu – vrhunac se očekuje u jutarnjim satima
Full Article 1 minutes read

Vodeni val na Plitvici i Bednji seli prema Velikom i Malom Bukovcu – vrhunac se očekuje u jutarnjim satima

Još uvijek su na snazi izvanredne mjere obrane od poplave i na području Ivanečke Željeznice radi Bednje, ali i na području Krkanca gdje se izlila Plitivica. Iako je kiša stala stanje na terenu je loše.

Unatoč tome očekuje se smirivanje stanja u gornjem toku Plitvice i Bednje. Neizvjesno je što će se dogoditi s vodostajima tih rijeka u donjem toku, odnosno na području općina u istočnom dijelu Varaždinske županije.

Vrhunac vodenog vala na području Malog i Velikog Bukovca očekuje se kroz 15, odnosno 20 sati. Prema informacijama koje imamo, lokalni čelnici rade sve što je u njihovoj moći da vrhunac vodenog vala dočekaju spremni.

Vodenom valu koji dolazi Plitvicom i Bednjom u prilog ne ide povećani vodostaj Drave. Naime, povećani vodostaj priječi ulijevanje Plitvice i Bednje u Dravu zbog čega postoji mogućnost da se dio voda vrati, što znači i mogućnost izlijevanja iz korita.

Mještani tih općina nadaju se da će taj scenarij zaobići taj kraj koji je prošle godine u ovo vrijeme doživio, ali što je važnije i preživio, jaku tuču koja je nanijela milijunske štete.

s. kalajdžija/sjever.hr
17.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.