Now Reading:
Varaždinske Toplice: Osnovnoškolci uživali u druženju s književnicima
Full Article 2 minutes read

Varaždinske Toplice: Osnovnoškolci uživali u druženju s književnicima

Učenici viših razreda topličke škole imali su priliku upoznati Mladena Kopjara, pisca koji trenutno živi i radi u Varaždinu.

Učenici šestih i sedmih razreda ove su godine čitali upravo njegovo djelo „Žganci od vanilije“. Susret je počeo, na ugodno iznenađenje pisca, kratkom videonajavom za to djelo koju su pripremile učenice sedmog razreda Iva Plišo, Anđela Čurdija i Magdalena Gotić pod vođenjem učiteljice Sanje Habek. Videonajava je izrađena kao poticaj za čitanje „Žganaca“, a uloge u njemu upravo tumače navedene učenice.

Učenici nižih razreda su se družili s književnicom Nives Madunić Barišić koja, osim što piše knjige za djecu, radi na HRT-u kao urednica i dramaturginja. Napisala je seriju knjiga o psu detektivu Melkioru (prva od njih zove se „Tajna čokoladnih bombona te se nalazi na popisu lektire za četvrti razred). Za prve i druge razrede tu je serija slikovnica o Hani i Janku. Ono što je svim njezinim knjigama zajedničko je svakako napeta i zapetljana radnja.

I jedan i drugi susret protekli su u opuštenoj atmosferi kroz ugodnu interakciju između pisaca i djece. Na kraju obaju susreta učenici su ponijeli svojim kućama puno lijepih emocija, a neki od njih knjige i slikovnice s potpisima autora.

Tekst i fotografije: Domagoj Španić
sjever.hr
17.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.