Now Reading:
Koprivničko-križevačka županija nastavlja ulaganja u školsku sportsku infrastrukturu: kreće rekonstrukcija dvaju školskih igrališta vrijedna 85 tisuća eura
Full Article 2 minutes read

Koprivničko-križevačka županija nastavlja ulaganja u školsku sportsku infrastrukturu: kreće rekonstrukcija dvaju školskih igrališta vrijedna 85 tisuća eura

U prostoru Županijske uprave u srijedu su potpisali ugovori za radove na rekonstrukciji igrališta Osnovne škole Mihovila Pavleka Miškine Đelekovec i Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci. Ugovore vrijedne oko 85 tisuća eura potpisao je župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren s predstavnicima izvođača radova.

Župan Koren izrazio je zadovoljstvo što se kreće u nova dva projekta u segmentu obnove i izgradnje školske sportske infrastrukture.

-Nastavljamo s kontinuitetom ulaganja u školsku sportsku infrastrukturu i poboljšanjem uvjeta za učenike i sve ostale koji će koristiti sportske terene koje ćemo obnoviti u narednom periodu. Iza nas su veliki projekti izgradnje školskih sportskih dvorana i projekt CEKOM u Koprivnici i Đurđevcu, no i ovi manji projekti imaju veliku vrijednost za lokalnu zajednicu i vjerujem da će učenici, ravnatelji, načelnici i gradonačelnici te mještani Đelekovca i Križevaca biti vrlo zadovoljni kad radovi na obnovi sportskih školskih igrališta završe. Riječ je o igralištima koja su dotrajala i bilo je potrebno krenuti u obnovu, a vjerujem da ćemo nakon rebalansa proračuna i novog natječaja za izgradnju sportskog igrališta kod koprivničke Srednje škole krenuti i u taj projekt – istaknuo je Koren.

Župan Koren je ujedno s Općinom Đelekovec potpisao i sporazum o sufinanciranju projekta gdje Općina osigurava 13 tisuća eura od ukupno 53.500 tisuće eura koliko su vrijedni radovi na igralištu.

Inače, u Đelekovcu će se postojeće igralište strojno razbiti i izraditi novi nosivi sloj od zrnatog materijala, kao i asfaltni sloj te završni sloj asfaltbetona. Na novom će se igralištu montirati novi aluminijski golovi i jednocijevna košarkaška konstrukcija, kao i stalak i mreža za tenis te će se iscrtati linije za košarku, rukomet i tenis.

U križevačkoj će se Gimnaziji na postojeće asfaltno košarkaško igralište montirati fleksibilne polipropilenske podne ploče i iscrtati linije za košarkaško igralište, dok će se dotrajale konstrukcije koševa zamijeniti novim jednocijevnim košarkaškim konstrukcijama. Rokovi za završetak radova su 50 dana od potpisa ugovora.

www.sjever.hr / kckzz.hr
17.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.