Now Reading:
Koprivničko-križevačka županija nastavlja ulaganja u školsku sportsku infrastrukturu: kreće rekonstrukcija dvaju školskih igrališta vrijedna 85 tisuća eura
Full Article 2 minutes read

Koprivničko-križevačka županija nastavlja ulaganja u školsku sportsku infrastrukturu: kreće rekonstrukcija dvaju školskih igrališta vrijedna 85 tisuća eura

U prostoru Županijske uprave u srijedu su potpisali ugovori za radove na rekonstrukciji igrališta Osnovne škole Mihovila Pavleka Miškine Đelekovec i Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci. Ugovore vrijedne oko 85 tisuća eura potpisao je župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren s predstavnicima izvođača radova.

Župan Koren izrazio je zadovoljstvo što se kreće u nova dva projekta u segmentu obnove i izgradnje školske sportske infrastrukture.

-Nastavljamo s kontinuitetom ulaganja u školsku sportsku infrastrukturu i poboljšanjem uvjeta za učenike i sve ostale koji će koristiti sportske terene koje ćemo obnoviti u narednom periodu. Iza nas su veliki projekti izgradnje školskih sportskih dvorana i projekt CEKOM u Koprivnici i Đurđevcu, no i ovi manji projekti imaju veliku vrijednost za lokalnu zajednicu i vjerujem da će učenici, ravnatelji, načelnici i gradonačelnici te mještani Đelekovca i Križevaca biti vrlo zadovoljni kad radovi na obnovi sportskih školskih igrališta završe. Riječ je o igralištima koja su dotrajala i bilo je potrebno krenuti u obnovu, a vjerujem da ćemo nakon rebalansa proračuna i novog natječaja za izgradnju sportskog igrališta kod koprivničke Srednje škole krenuti i u taj projekt – istaknuo je Koren.

Župan Koren je ujedno s Općinom Đelekovec potpisao i sporazum o sufinanciranju projekta gdje Općina osigurava 13 tisuća eura od ukupno 53.500 tisuće eura koliko su vrijedni radovi na igralištu.

Inače, u Đelekovcu će se postojeće igralište strojno razbiti i izraditi novi nosivi sloj od zrnatog materijala, kao i asfaltni sloj te završni sloj asfaltbetona. Na novom će se igralištu montirati novi aluminijski golovi i jednocijevna košarkaška konstrukcija, kao i stalak i mreža za tenis te će se iscrtati linije za košarku, rukomet i tenis.

U križevačkoj će se Gimnaziji na postojeće asfaltno košarkaško igralište montirati fleksibilne polipropilenske podne ploče i iscrtati linije za košarkaško igralište, dok će se dotrajale konstrukcije koševa zamijeniti novim jednocijevnim košarkaškim konstrukcijama. Rokovi za završetak radova su 50 dana od potpisa ugovora.

www.sjever.hr / kckzz.hr
17.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.