Now Reading:
Konferencija “Invest in Zagorje” donosi važne teme za daljnji razvoj gospodarstva – Kolar: Ovo je prilika da se povežemo s potencijalnim investitorima i uvjerimo ih da smo županija u koju se isplati investirati
Full Article 3 minutes read

Konferencija “Invest in Zagorje” donosi važne teme za daljnji razvoj gospodarstva – Kolar: Ovo je prilika da se povežemo s potencijalnim investitorima i uvjerimo ih da smo županija u koju se isplati investirati

Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije danas je domaćin cjelodnevne konferencije “Invest in Zagorje”, a koja je organizirana u suradnji s Krapinsko – zagorskom županijom te s Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije kao partnerom.

Konferencija donosi bogat interaktivan program, renomirane paneliste i predavače, ključne poslovne igrače, investitore i predstavnike ključnih institucija. Bit će to sjajna prilika za sve investitore koji traže nove prilike, poduzetnike koji žele ostvariti nova partnerstva, startup poduzeća u potrazi za financiranjem, kao i predstavnike institucija koji će moći doznati više o kretanjima u gospodarstvu i upoznati se s poduzetnicima.

U okviru konferencije održat će se pitch natjecanje Powering Health Innovation Pitch u okviru kojeg će startupovi s inovativnim idejama za zdravstvenu industriju imati priliku osvojiti 5.000 eura.

Kako je naglasio krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, “Invest in Zagorje” predstavlja platformu za jednu od najvažnijih tema za Zagorje, a to je privlačenje investicija i daljnji razvoj gospodarstva.

– Krapinsko-zagorska županija već dugo slovi kao jedna od najatraktivnijih destinacija kontinentalne Hrvatske, a to ne čudi s obzirom na njezin prekrasan krajolik, bogatu kulturu i povijest te jedinstvenu gastronomsku ponudu. Međutim, želio bih naglasiti još jednu ključnu prednost Krapinsko-zagorske županije, a to je jaka gospodarska struktura. Krapinsko-zagorska županija poznata je po svojim tradicionalnim industrijama poput tekstilne, metaloprerađivačke i drvno-prerađivačke industrije, no posljednjih godina doživljava značajan razvoj poduzetničke konkurentnosti i aktivnosti upravo kroz tehnološku modernizaciju, jačanje inovativnosti te ulaganja u kulturne i kreativne industrije.
U tom kontekstu, suradnja privatnog, javnog i civilnog sektora igra ključnu ulogu u stvaranju povoljne poslovne klime za investitore, stvaranju novih radnih mjesta i povećanju ukupne gospodarske aktivnosti – pojasnio je župan Kolar te napomenuo kako je Županija aktivna u podršci poduzetničkom sektoru, razvoju infrastrukture, obrazovanju i istraživanju, što stvara povoljne uvjete za investiranje.

– Danas živimo u doba kada je važno ulagati u nove tehnologije i razumjeti industrijsku revoluciju 4.0. Ovo je vrijeme kada digitalizacija, automatizacija i umjetna inteligencija mijenjaju način na koji radimo i poslujemo. Krapinsko-zagorska županija ima prednosti u ovom novom dobu zahvaljujući razvoju visokotehnoloških industrija i snažnoj poduzetničkoj klimi – rekao je krapinsko – zagorski župan te istaknuo važnost konferencije.

– Ovo je ključna aktivnost za promociju naše županije među investitorima – domaćima i stranima, među postojećim poduzetnicima koji rast svojih tvrtki već godinama ostvaruju u Zagorju, ali i startupovima koji sve više koriste potencijale ove male regije velikih mogućnosti. Upravo ova konferencija pruža priliku da se povežemo s potencijalnim investitorima, predstavimo naše projekte i potencijale te ih uvjerimo da je Krapinsko-zagorska županija mjesto gdje se isplati investirati – poručio je Kolar.

www.sjever.hr
17.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.