Now Reading:
Konferencija “Invest in Zagorje” donosi važne teme za daljnji razvoj gospodarstva – Kolar: Ovo je prilika da se povežemo s potencijalnim investitorima i uvjerimo ih da smo županija u koju se isplati investirati
Full Article 3 minutes read

Konferencija “Invest in Zagorje” donosi važne teme za daljnji razvoj gospodarstva – Kolar: Ovo je prilika da se povežemo s potencijalnim investitorima i uvjerimo ih da smo županija u koju se isplati investirati

Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije danas je domaćin cjelodnevne konferencije “Invest in Zagorje”, a koja je organizirana u suradnji s Krapinsko – zagorskom županijom te s Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije kao partnerom.

Konferencija donosi bogat interaktivan program, renomirane paneliste i predavače, ključne poslovne igrače, investitore i predstavnike ključnih institucija. Bit će to sjajna prilika za sve investitore koji traže nove prilike, poduzetnike koji žele ostvariti nova partnerstva, startup poduzeća u potrazi za financiranjem, kao i predstavnike institucija koji će moći doznati više o kretanjima u gospodarstvu i upoznati se s poduzetnicima.

U okviru konferencije održat će se pitch natjecanje Powering Health Innovation Pitch u okviru kojeg će startupovi s inovativnim idejama za zdravstvenu industriju imati priliku osvojiti 5.000 eura.

Kako je naglasio krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, “Invest in Zagorje” predstavlja platformu za jednu od najvažnijih tema za Zagorje, a to je privlačenje investicija i daljnji razvoj gospodarstva.

– Krapinsko-zagorska županija već dugo slovi kao jedna od najatraktivnijih destinacija kontinentalne Hrvatske, a to ne čudi s obzirom na njezin prekrasan krajolik, bogatu kulturu i povijest te jedinstvenu gastronomsku ponudu. Međutim, želio bih naglasiti još jednu ključnu prednost Krapinsko-zagorske županije, a to je jaka gospodarska struktura. Krapinsko-zagorska županija poznata je po svojim tradicionalnim industrijama poput tekstilne, metaloprerađivačke i drvno-prerađivačke industrije, no posljednjih godina doživljava značajan razvoj poduzetničke konkurentnosti i aktivnosti upravo kroz tehnološku modernizaciju, jačanje inovativnosti te ulaganja u kulturne i kreativne industrije.
U tom kontekstu, suradnja privatnog, javnog i civilnog sektora igra ključnu ulogu u stvaranju povoljne poslovne klime za investitore, stvaranju novih radnih mjesta i povećanju ukupne gospodarske aktivnosti – pojasnio je župan Kolar te napomenuo kako je Županija aktivna u podršci poduzetničkom sektoru, razvoju infrastrukture, obrazovanju i istraživanju, što stvara povoljne uvjete za investiranje.

– Danas živimo u doba kada je važno ulagati u nove tehnologije i razumjeti industrijsku revoluciju 4.0. Ovo je vrijeme kada digitalizacija, automatizacija i umjetna inteligencija mijenjaju način na koji radimo i poslujemo. Krapinsko-zagorska županija ima prednosti u ovom novom dobu zahvaljujući razvoju visokotehnoloških industrija i snažnoj poduzetničkoj klimi – rekao je krapinsko – zagorski župan te istaknuo važnost konferencije.

– Ovo je ključna aktivnost za promociju naše županije među investitorima – domaćima i stranima, među postojećim poduzetnicima koji rast svojih tvrtki već godinama ostvaruju u Zagorju, ali i startupovima koji sve više koriste potencijale ove male regije velikih mogućnosti. Upravo ova konferencija pruža priliku da se povežemo s potencijalnim investitorima, predstavimo naše projekte i potencijale te ih uvjerimo da je Krapinsko-zagorska županija mjesto gdje se isplati investirati – poručio je Kolar.

www.sjever.hr
17.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.