Now Reading:
Vijećnici Skupštine Koprivničko-križevačke županije raspravljali o 27 točaka dnevnog reda – usvojen izvještaj o izvršenju prošlogodišnjeg proračuna te izmjene i dopune prostornog plana
Full Article 3 minutes read

Vijećnici Skupštine Koprivničko-križevačke županije raspravljali o 27 točaka dnevnog reda – usvojen izvještaj o izvršenju prošlogodišnjeg proračuna te izmjene i dopune prostornog plana

U Koprivnici je u ponedjeljak održana 11. sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije na kojoj su članovi raspravljali o 27 točaka dnevnog reda.

Sjednicu je vodio predsjednik Skupštine Damir Felak, a prisustvovali su joj župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Prva točka dnevnog reda odnosila se na Odluku o izradi VI. izmjena i dopuna Odluke o donošenju Prostornog plana Koprivničko-križevačke županije, obrazložio ju je župan, a članovi usvojili, kao i Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela Koprivničko-križevačke županije. Župan je govorio i o Godišnjem izvještaju o izvršenju Proračuna Koprivničko-križevačke županije za prošlu godinu, što je također usvojeno.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Dragutin Guzalić predstavio je Izvješće o radu i Izvješće o izvršenju financijskog plana Županijske uprave za upravljanje županijskim i lokalnim cestama na području Koprivničko-križevačke županije za prošlu godinu, kao i Zaključak o davanju suglasnosti na izmjene i dopune Financijskog plana Županijske uprave za upravljanje županijskim i lokalnim cestama Koprivničko-križevačke za 2023. godinu. Obje točke su usvojene.

Član Savjeta mladih Nikola Kovačec obrazložio je Izvješće o radu Županijskog savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije za prošlu godinu, koje je i usvojeno, a zatim je predsjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić predstavila Izvješće o radu Povjerenstva za ravnopravnost spolova za prošlu godinu, koje je također usvojeno. Pod ovom točkom za riječ je javila članica Skupštine Jadranka Lakuš koja je uputila čestitke Županiji na dobivanju prestižnog statusa „Županija-prijatelj djece“ te je zahvalila svima uključenima u projekt koji su dali ogroman obol zaštiti i unaprjeđenju dječjih prava, s naglaskom na veću kvalitetu života djece i mladih.

U nastavku sjednice ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Antonija Pukec obrazložila je Izvješće o pružanju usluga pomoći u kući starijim osobama u prošloj godini, dok je zamjenik Ljubić predstavio Izvješće o sufinanciranju smještaja u privatnim domovima za starije i nemoćne osobe u prošloj godini. Vijećnici su usvojili obje točke.

Ravnateljica PORA- e Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić predstavila je Izvješće o provedbi Plana razvoja Koprivničko-križevačke županije za prošlu godinu, koje je i usvojeno, dok je zamjenik Ljubić obrazložio nekoliko izvješća. Između ostalog, ono o realizaciji Programa iz područja osnovnog i srednjeg školstva Koprivničko-križevačke županije za prošlu godinu, o stipendiranju i kreditiranju studenata županije za prošlu godinu, Izvješće o realizaciji Programa javnih potreba u kulturi za 2022., Izvješće o radu županijske Zajednice sportova i realizaciji programske djelatnosti sporta u prošloj godini, kao i Izvješće o radu Zajednice tehničke kulture i realizaciji programske djelatnosti tehničke kulture u prošloj godini. Sve su točke redom usvojene.

sjever.hr/kckzz.hr
16.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.