Now Reading:
VELIKA FOTOGALERIJA: Automobilistički spektakl u Prelogu oduševio publiku – ovo su najfletniji i najstekliji vozači
Full Article 2 minutes read

VELIKA FOTOGALERIJA: Automobilistički spektakl u Prelogu oduševio publiku – ovo su najfletniji i najstekliji vozači

U Prelogu je proteklog vikenda održana utrka autoslaloma za Prvenstvo Centralno Europske Zone, Prvenstvo Hrvatske i Otvoreno Prvenstvo Zagreba u Prelogu pod nazivom 3. Nagrada Grada Preloga 2023. „Fletni i Stekli“ u organizaciji Auto karting kluba DS Racing Prelog i tehničkom izvođenju Auto Klub Delta.

Utrku je organizacijski podržala Turistička zajednica Grada Preloga, a u samoj su organizaciji pomogli i članovi vatrogasnih društava s područja Preloga, Policijska uprava međimurska te Policijska postaja Prelog, Gradska organizacija Crvenog križa Čakovec te Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije.

Svečanom otvaranju utrke nazočili su i Darko Vučić, načelnik Sektora za razvoj i natjecateljski sport Uprave za sport u Ministarstvu turizma i sporta, Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Grada Preloga zajedno sa svojim suradnicima te Davor Belić, predsjednik Auto karting kluba DS Racing kluba Prelog.

Prijavljeno je bilo više od 70 vozačica i vozača iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Bosne i Hercegovine dok ih je do cilja uspješno došlo 56. Nakon mokrog treninga uslijedile su, zahvaljujući trudu i mudroj odluci organizatora da ubrza satnicu, tri suhe vožnje na opće oduševljenje publike i vozača.

Staza je bila brza, tehnički zahtjevna i svojim ritmom pridonijela minimalnom broju sitnih izlijetanja gdje je najviše nastradao ponos vozača. Najfletniji i najstekliji vozač u ukupnom redoslijedu Centralne europske zone i Prvenstva Hrvatske je bio Nenad Damarija iz Auto klub Pula-Rovinj, dok ga je na drugom mjestu slijedio Goran Sruk iz Auto kluba Dubrava, a treće mjesto je odnio Marin Leš također iz Auto kluba Pula Rovinj.

Damarija je i primio prijelazni pokal za pobjedu u ukupnom poretku iz posjeda klupskog mu kolege Hrvoja Belinića. Ovo je bila prva utrka iz ovogodišnje autoslalom serije, a prva sljedeća utrka je Nagrada Grada Ploča 2023. u organizaciji AMK Racing Team Ploče.

I ove godine, već tradicionalno, nagrade su najboljima uz predstavnike organizatora i Grada Preloga, podijelili i predstavnici tvrtke Šestan Busch d.o.o. iz Preloga, koji su pripremili i posebnu nagradu, specijalno napravljenu kacigu za ovu priliku.

Organizatori Auto karting klub DS Racing Prelog te Turistička zajednica Grada Preloga zahvaljuju svima na uspješnoj organizaciji „Fletnih i steklih“, organizacija novog četvrtog izdanja, kreće već danas.

Foto: Studio VIPRO / prelog.hr
www.sjever.hr / prelog.hr
16.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.