Now Reading:
VELIKA FOTOGALERIJA: Automobilistički spektakl u Prelogu oduševio publiku – ovo su najfletniji i najstekliji vozači
Full Article 2 minutes read

VELIKA FOTOGALERIJA: Automobilistički spektakl u Prelogu oduševio publiku – ovo su najfletniji i najstekliji vozači

U Prelogu je proteklog vikenda održana utrka autoslaloma za Prvenstvo Centralno Europske Zone, Prvenstvo Hrvatske i Otvoreno Prvenstvo Zagreba u Prelogu pod nazivom 3. Nagrada Grada Preloga 2023. „Fletni i Stekli“ u organizaciji Auto karting kluba DS Racing Prelog i tehničkom izvođenju Auto Klub Delta.

Utrku je organizacijski podržala Turistička zajednica Grada Preloga, a u samoj su organizaciji pomogli i članovi vatrogasnih društava s područja Preloga, Policijska uprava međimurska te Policijska postaja Prelog, Gradska organizacija Crvenog križa Čakovec te Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije.

Svečanom otvaranju utrke nazočili su i Darko Vučić, načelnik Sektora za razvoj i natjecateljski sport Uprave za sport u Ministarstvu turizma i sporta, Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Grada Preloga zajedno sa svojim suradnicima te Davor Belić, predsjednik Auto karting kluba DS Racing kluba Prelog.

Prijavljeno je bilo više od 70 vozačica i vozača iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Bosne i Hercegovine dok ih je do cilja uspješno došlo 56. Nakon mokrog treninga uslijedile su, zahvaljujući trudu i mudroj odluci organizatora da ubrza satnicu, tri suhe vožnje na opće oduševljenje publike i vozača.

Staza je bila brza, tehnički zahtjevna i svojim ritmom pridonijela minimalnom broju sitnih izlijetanja gdje je najviše nastradao ponos vozača. Najfletniji i najstekliji vozač u ukupnom redoslijedu Centralne europske zone i Prvenstva Hrvatske je bio Nenad Damarija iz Auto klub Pula-Rovinj, dok ga je na drugom mjestu slijedio Goran Sruk iz Auto kluba Dubrava, a treće mjesto je odnio Marin Leš također iz Auto kluba Pula Rovinj.

Damarija je i primio prijelazni pokal za pobjedu u ukupnom poretku iz posjeda klupskog mu kolege Hrvoja Belinića. Ovo je bila prva utrka iz ovogodišnje autoslalom serije, a prva sljedeća utrka je Nagrada Grada Ploča 2023. u organizaciji AMK Racing Team Ploče.

I ove godine, već tradicionalno, nagrade su najboljima uz predstavnike organizatora i Grada Preloga, podijelili i predstavnici tvrtke Šestan Busch d.o.o. iz Preloga, koji su pripremili i posebnu nagradu, specijalno napravljenu kacigu za ovu priliku.

Organizatori Auto karting klub DS Racing Prelog te Turistička zajednica Grada Preloga zahvaljuju svima na uspješnoj organizaciji „Fletnih i steklih“, organizacija novog četvrtog izdanja, kreće već danas.

Foto: Studio VIPRO / prelog.hr
www.sjever.hr / prelog.hr
16.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.