Now Reading:
Svoja kulinarska umijeća u centru Bednje prikazalo čak 16 udruga iz tri županije – nagrada za najbolji kotlić otišla u ruke Lovačke udruge Trakošćan
Full Article 2 minutes read

Svoja kulinarska umijeća u centru Bednje prikazalo čak 16 udruga iz tri županije – nagrada za najbolji kotlić otišla u ruke Lovačke udruge Trakošćan

Nezaobilazna kulinarska manifestacija održana je ovih dana u centru Bednje povodom proslave Dana Općine i obilježavanja 30 godina njenog postojanja u samostalnoj Republici Hrvatskoj. Svoje kulinarske vještine u pripremi kotlića prikazalo je čak 16 udruga iz tri županije, a Općina Bednja svakoj je ekipi donirala 4 kilograma janjetine.

Uz domaće ekipe iz Općine Bednja, gostiju iz raznih dijelova Varaždinske županije te susjedne Krapinsko-zagorske županije, na manifestaciji Najbolji kotlić – Bednja 2023. sudjelovale su i ekipe iz Zagreba, a sve ih je pozdravio i načelnik Damir Poljak izrazivši zadovoljstvo što su se okupili u tako velikom broju.

– Ovako velik broj ekipa koje su sudjelovale u natjecanju u pripremi najboljeg kotlića povodom Dana Općine Bednja dokaz je kako je riječ o sjajnoj manifestaciji koja bi mogla prerasti u tradiciju naše Općine, a posebno veseli što je privukla čak i goste iz Zagreba – rekao je načelnik Poljak zahvalivši svim domaćim udrugama koje su upotpunile niz događanja povodom Dana Općine.

U natjecanju ekipa uživali su brojni mještani, a iako je žiri, s obzirom na broj prijavljenih udruga, imao doista težak posao u odabiru najbolje ekipe nagrada za najbolji kotlić na kraju je otišla u ruke domaće Lovačke udruge Trakošćan Bednja.

Drugo mjesto osvojili su pak članovi Udruge dobrovoljaca i veterana Domovinskog rata Bednja, a treće Gljivarsko društvo Ivanec.

www.sjever.hr / bednja.hr
16.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.