Now Reading:
Studenac preuzeo Strahinjčicu i širi se na Zagorje!
Full Article 2 minutes read

Studenac preuzeo Strahinjčicu i širi se na Zagorje!

trgovina

Studenac, jedan od vodećih maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj, ujedno i lanac s najvećom mrežom prodavaonica, u svibnju je preuzeo trgovački lanac Strahinjčica d.o.o. koji posluje u 47 maloprodajnih objekata na području Zagorja i okolice te zapošljava gotovo 200 zaposlenika, piše Poslovni dnevnik.

Nakon prošlogodišnjih akvizicija, među kojima se ističe preuzimanje dubrovačkog lanca Pemo d.o.o. i kutinske Lonije, Studenac je otvorio svoja vrata i kupcima Krapinsko – zagorske županije sa čak 33 prodavaonice te učvrstio svoje pozicije u Zagrebačkoj i Varaždinskoj županiji s 11, odnosno dvije prodavaonice te gradu Zagrebu koji je ovom akvizicijom dobio dodatnu Studenac prodavaonicu.

Ovim preuzimanjem Studenac je potvrdio svoju poziciju lanca s najvećim brojem prodavaonica u Hrvatskoj, njih 1136 zajedno s akviziranim prodavaonicama.

– Studenac nastavlja sa svojom poslovnom strategijom rasta i razvoja, a preuzimanjem lanca Strahinjčica ojačali smo i našu poziciju u središnjoj i sjevernoj Hrvatskoj. Uz postupno unaprjeđenje svih poslovnih aspekata, zadržat ćemo vrijednost koju lanac predstavlja svojim kupcima i zaposlenicima te je dodatno obogatiti i vrijednostima Studenca – izjavio je Michal Senczuk, predsjednik Uprave Studenca, a prenosi Poslovni dnevnik.

– Danas smo dovršili proces prodaje Strahinjčice kojim ona svoje poslovanje nastavlja u sasvim novom obliku. Koristim priliku da se zahvalim svim našim partnerima s kojima smo surađivali dugi niz godina, kao i našim zaposlenicima s kojima smo zajedno gradili Strahinjčicu u desetljećima iza nas. Vjerujem da će pridruživanje Studencu donijeti nove ideje i osigurati daljnji rast i jačanje tržišnog udjela kompanije unutar naše regije -izjavio je Miljenko Goluban, dosadašnji vlasnik Strahinjčice.

Sljedeća faza je integracija novog lanca i rebrandiranje prodavaonica u Studenac prodavaonice te obogaćivanje asortimana i uvođenje dodatnih usluga. Kupce, uz redovite tjedne akcije, u Studencu dodatno očekuju popusti dobrodošlice, posebne akcije te brojne pogodnosti mobilne aplikacije Moj Studenac. Spomenuto područje bogatije je tako za niz novih Studenac prodavaonica proximity formata koje kupcima omogućavaju bržu i praktičniju svakodnevnu kupnju uz bogatu ponudu i ugodnu, dobrosusjedsku atmosferu, piše Poslovni dnevnik.

www.sjever.hr/www.poslovni.hr
16.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.