Now Reading:
Studenac preuzeo Strahinjčicu i širi se na Zagorje!
Full Article 2 minutes read

Studenac preuzeo Strahinjčicu i širi se na Zagorje!

trgovina

Studenac, jedan od vodećih maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj, ujedno i lanac s najvećom mrežom prodavaonica, u svibnju je preuzeo trgovački lanac Strahinjčica d.o.o. koji posluje u 47 maloprodajnih objekata na području Zagorja i okolice te zapošljava gotovo 200 zaposlenika, piše Poslovni dnevnik.

Nakon prošlogodišnjih akvizicija, među kojima se ističe preuzimanje dubrovačkog lanca Pemo d.o.o. i kutinske Lonije, Studenac je otvorio svoja vrata i kupcima Krapinsko – zagorske županije sa čak 33 prodavaonice te učvrstio svoje pozicije u Zagrebačkoj i Varaždinskoj županiji s 11, odnosno dvije prodavaonice te gradu Zagrebu koji je ovom akvizicijom dobio dodatnu Studenac prodavaonicu.

Ovim preuzimanjem Studenac je potvrdio svoju poziciju lanca s najvećim brojem prodavaonica u Hrvatskoj, njih 1136 zajedno s akviziranim prodavaonicama.

– Studenac nastavlja sa svojom poslovnom strategijom rasta i razvoja, a preuzimanjem lanca Strahinjčica ojačali smo i našu poziciju u središnjoj i sjevernoj Hrvatskoj. Uz postupno unaprjeđenje svih poslovnih aspekata, zadržat ćemo vrijednost koju lanac predstavlja svojim kupcima i zaposlenicima te je dodatno obogatiti i vrijednostima Studenca – izjavio je Michal Senczuk, predsjednik Uprave Studenca, a prenosi Poslovni dnevnik.

– Danas smo dovršili proces prodaje Strahinjčice kojim ona svoje poslovanje nastavlja u sasvim novom obliku. Koristim priliku da se zahvalim svim našim partnerima s kojima smo surađivali dugi niz godina, kao i našim zaposlenicima s kojima smo zajedno gradili Strahinjčicu u desetljećima iza nas. Vjerujem da će pridruživanje Studencu donijeti nove ideje i osigurati daljnji rast i jačanje tržišnog udjela kompanije unutar naše regije -izjavio je Miljenko Goluban, dosadašnji vlasnik Strahinjčice.

Sljedeća faza je integracija novog lanca i rebrandiranje prodavaonica u Studenac prodavaonice te obogaćivanje asortimana i uvođenje dodatnih usluga. Kupce, uz redovite tjedne akcije, u Studencu dodatno očekuju popusti dobrodošlice, posebne akcije te brojne pogodnosti mobilne aplikacije Moj Studenac. Spomenuto područje bogatije je tako za niz novih Studenac prodavaonica proximity formata koje kupcima omogućavaju bržu i praktičniju svakodnevnu kupnju uz bogatu ponudu i ugodnu, dobrosusjedsku atmosferu, piše Poslovni dnevnik.

www.sjever.hr/www.poslovni.hr
16.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.