Now Reading:
ŠTO SE DOGODILO NA ODMORIŠTU MACOLA? Policija tvrdi: Nitko nije pokušao oteti djecu, no nudio im se novac
Full Article 3 minutes read

ŠTO SE DOGODILO NA ODMORIŠTU MACOLA? Policija tvrdi: Nitko nije pokušao oteti djecu, no nudio im se novac

Tijekom vikenda roditelji učenika i ravnatelj Osnovne škole Petar Kanevelić iz Korčule, koji su se vraćali s terenske nastave u Gorskom kotaru, prijavili su da su dvojica starijih muškaraca mamili djecu na odmorištu Macola.

Podsjetimo, oni su za pojedine medije opisali kako im je dvojac nudio novac, po 10-20 eura, prvo mamio dječake, a potom i djevojčice. Cijeli slučaj je prijavljen policiji koja se oglasila priopćenjem u kojem tvrdi kako nitko nije mamio niti pokušavao oteti djecu, prenosi Index.

-Nakon zaprimljene obavijesti djelatnika škole čija su se djeca vraćala s izleta, o mogućem neprimjerenom ponašanju jednog od gostiju odmorišta prema djeci škole tijekom njihovog boravka na odmorištu, u suradnji Policijske uprave dubrovačko neretvanske i Policijske uprave ličko senjske provedeno je kriminalističko istraživanje – kažu iz policije.

Dodaju kako nije bilo kaznenog djela.

-Temeljem svih obavljenih razgovora sa sudionicima ovog događaja i pregledanog videozapisa, utvrđeno je da se u konkretnom slučaju radilo o ponašanju koje se ni na koji način ne može okarakterizirati kao pokušaj otmice djece, kako je to navedeno u nekim medijskim objavama niti ponašanju koje ima elemente kaznenog djela. Iako se u objavljenom članku navode dvije muške osobe koje su navodno vrbovale djecu, temeljem izjava djece, djelatnika i nastavnika, kao i pregledom videonadzora, takvi navodi nisu potvrđeni, već je utvrđeno da se radi o samo jednoj muškoj osobi – izvijestili su iz policije.

Kako stoji u njihovom priopćenju koje prenosi Index, kriminalističko istraživanje utvrdilo je kao je muškarac prilikom plaćanja svog računa na blagajni odmorišta primijetio dječaka koji nije imao dovoljno novaca da plati željeni artikl te je samoinicijativno ostavio svoj ostatak na pultu blagajne rekavši kako je taj novac za dječaka.

-Vidjevši pozitivnu reakciju dječaka, manje novčane iznose ponudio je još nekolicini djece koja su bila u blizini, ne želeći kod njih izazvati osjećaj zakinutosti, ali su djeca odbila primitak novca. Budući su ga nastavnice upozorile na ponašanje, muškarac je napustio odmorište, zajedno s kolegicom koja ga je za to vrijeme čekala u vozilu – dodaje policija.

Kako stoji u njihovom priopćenju, muškarac nije imao kapuljaču dukserice na glavi niti je ijedno dijete povlačio ili nagovarao da s njim uđe u vozilo što je također potvrđeno videonadzorom.

-Radi se o muškarcu, hrvatskom državljaninu, koji je išao na unaprijed dogovoreni poslovni put, što je također u sklopu kriminalističkog istraživanja provjereno i potvrđeno. Iako u konkretnom slučaju možemo govoriti o ponašanju koje je nesumnjivo izazvalo uznemirenost i nelagodu kod djece, a posljedično i njihovih nastavnika i roditelja, moramo naglasiti da u ovom slučaju nisu utvrđeni elementi bilo kakvog protupravnog ponašanja – dodaje policija koja je prozvala i dio medija.

Naime, pohvalili su nastavnike i roditelje koji su svoju sumnju ispravno prijavili policiji koja je potom sve te navode i detaljno provjerila, no apelirali su na novinare, odnosno autore članka koji je, tvrde, u znatnoj mjeri uznemirio hrvatske građane, da prije objavljivanja tekstova činjenice provjere kod nadležnih institucija.

www.sjever.hr / index.hr
16.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.