Now Reading:
Održana 27. smotra tamburaških sastava KUD-ova, KUU-a i tamburaških orkestara Međimurja
Full Article 2 minutes read

Održana 27. smotra tamburaških sastava KUD-ova, KUU-a i tamburaških orkestara Međimurja

U organizaciji Kulturno umjetničkog društva Mačkovec održana je 27. smotra tamburaških sastava KUD-ova, HKUD-ova, KUU-a i tamburaških orkestara Međimurske županije.

Čakovečka i međimurska publika u velikom je broju posjetila najveću manifestaciju ovakvog tipa u Međimurju, a koja će ujedno jednom od društava, udruga ili sastava omogućiti predstavljanje međimurskog kraja na državnoj smotri u Dugom Selu.

Na smotri su se u Društvenom domu Mačkovec predstavili redom Županijski tamburaški orkestar “Stjepan Bujan-Stipić” Čakovec, Tamburaški orkestri Kulturno umjetničke udruge “Zvon” župne zajednice Mala Subotica, Kulturno umjetničkog društva “Belica”, Kulturno umjetničke udruge “Zasadbreg”, Kulturno umjetničkog društva “Šandorovec”, Kulturno umjetničkog društva Općine Selnica i Kulturnog društva “Međimurje” iz Velenja, te Udruga žena “Sivica” – Tamburaški sastav “Dražen Kovač – Draš”.

Organizacijski odbor smotre čine KUD “Mačkovec” i Zajednica hrvatskih kulturno umjetničkih udruga Međimurske županije – Odbor tamburaških sastava i orkestara, a nastupe je pratio državni selektor Igor Kudeljnjak.

Na održavanju uspješne tradicije u Mačkovcu domaćem je KUD-u čestitao predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Josip Varga, koji je svim sudionicima poželio puno sreće u izboru za državnu smotru te i službeno otvorio 27. županijsku smotru. Nastupe je pratio uz predsjednika Vijeća mjesnog odbora Mačkovec Krunoslava Vidačića, ali i publiku koja je podržala ovu manifestaciju te poslala najbolju poruku važnosti očuvanja tradicijske kulture i tamburaške glazbe Međimurja.

www.sjever.hr
16.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.