Now Reading:
Održana 27. smotra tamburaških sastava KUD-ova, KUU-a i tamburaških orkestara Međimurja
Full Article 2 minutes read

Održana 27. smotra tamburaških sastava KUD-ova, KUU-a i tamburaških orkestara Međimurja

U organizaciji Kulturno umjetničkog društva Mačkovec održana je 27. smotra tamburaških sastava KUD-ova, HKUD-ova, KUU-a i tamburaških orkestara Međimurske županije.

Čakovečka i međimurska publika u velikom je broju posjetila najveću manifestaciju ovakvog tipa u Međimurju, a koja će ujedno jednom od društava, udruga ili sastava omogućiti predstavljanje međimurskog kraja na državnoj smotri u Dugom Selu.

Na smotri su se u Društvenom domu Mačkovec predstavili redom Županijski tamburaški orkestar “Stjepan Bujan-Stipić” Čakovec, Tamburaški orkestri Kulturno umjetničke udruge “Zvon” župne zajednice Mala Subotica, Kulturno umjetničkog društva “Belica”, Kulturno umjetničke udruge “Zasadbreg”, Kulturno umjetničkog društva “Šandorovec”, Kulturno umjetničkog društva Općine Selnica i Kulturnog društva “Međimurje” iz Velenja, te Udruga žena “Sivica” – Tamburaški sastav “Dražen Kovač – Draš”.

Organizacijski odbor smotre čine KUD “Mačkovec” i Zajednica hrvatskih kulturno umjetničkih udruga Međimurske županije – Odbor tamburaških sastava i orkestara, a nastupe je pratio državni selektor Igor Kudeljnjak.

Na održavanju uspješne tradicije u Mačkovcu domaćem je KUD-u čestitao predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Josip Varga, koji je svim sudionicima poželio puno sreće u izboru za državnu smotru te i službeno otvorio 27. županijsku smotru. Nastupe je pratio uz predsjednika Vijeća mjesnog odbora Mačkovec Krunoslava Vidačića, ali i publiku koja je podržala ovu manifestaciju te poslala najbolju poruku važnosti očuvanja tradicijske kulture i tamburaške glazbe Međimurja.

www.sjever.hr
16.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.