Now Reading:
Utrka “Bednja – najduža hrvatska rijeka” pokazala se kao pun pogodak! Prvo izdanje na startu u Malom Bukovcu okupilo čak 150 trkača
Full Article 3 minutes read

Utrka “Bednja – najduža hrvatska rijeka” pokazala se kao pun pogodak! Prvo izdanje na startu u Malom Bukovcu okupilo čak 150 trkača

Općina Mali Bukovec u nedjelju je ugostila mnogobrojne trkače koji su se okupili na startu utrke “Bednja – najduža hrvatska rijeka”. Riječ je o utrci koja se održala po prvi puta i to u organizaciji Općine Mali Bukovec i udruge Bukovečki begači kojom je zaključen bogat program događanja povodom ovogodišnjeg obilježavanja Dana Općine.

Unatoč tome što je ovo prvo izdanje utrke koju je nažalost pratilo i loše vrijeme, ovo sportsko događanje nadmašilo je sva očekivanja, a potvrdio je to i predsjednik Udruge BU-BE – Bukovečki begači Branko Lesčak. Objasnio je pritom i kako su Bukovečki begači mlada udruga koja djeluje tek godinu i pol dana, a osnovana je s ciljem poticanja dodatnih aktivnosti u njihovoj sredini.

-Htjeli smo u našem malom mjestu, koje broji nekih 600 do 700 stanovnika, pokrenuti neka nova sportska događanja kako bismo aktivirali naše građane i potaknuli ih da više vremena posvete sebi samima, posebice u ovo današnje vrijeme kada u moru obaveza zaboravljamo na sebe. Tako je došlo do ove naše utrke koju smo nazvali Bednja, po našoj najdužoj hrvatskoj rijeci, a za što zapravo jako malo ljudi zna – rekao je Lesčak te objasnio kako se zapravo radi o dvjema utrkama, na četiri i osam kilometara, a staza prolazi uz samu rijeku Bednju.

Kako je pak objasnio predsjednik Općinskog vijeća Mali Bukovec Zlatko Golec, od ukupno 300 prijavljenih, na startu utrke našlo se čak 150 trkača.

-S obzirom na ovo kišno vrijeme jako smo zadovoljni odazivom i brojem okupljenih koji je nadmašio sva naša očekivanja. Moram istaknuti kako se radi i o međunarodnoj utrci budući su nam se pridružili i trkači iz Mađarske i Slovenije, tako da smo presretni – rekao je Golec te zahvalio svim udrugama koje su se uključile u obilježavanje Dana Općine te brojnim događanjima razveselile mještane i goste.

-Ovim današnjim sportskim događanjem kojeg smo organizirali u suradnji s našim Bukovečkim begačima završavamo proslavu Dana Općine. No, i danas su nam se pridružile i vrijedni članovi spinning teama Dravski klen koji nam pripremaju ribice, naše vrijedne žene spremile su lepinje dok su se pak naši nogometaši pobrinuli za hot – dogove. Isto tako, uključilo se i Lovačko društvo Prepelica sa svojim lovačkim specijalitetima. Svima im se još jednom zahvaljujem i poručujem kako će Općina i dalje podupirati njihov rad – zaključio je Golec.

Prvo mjesto u glavnoj utrci, onoj na 8 kilometara osvojili su Leon Milner, član udruge BUBE i Štefica Bubnjarić iz Atletskog kluba Varaždin, dok su na kraćoj utrci od 4 kilometra prvi na cilj stigli Dario Posavec iz ADVANCE running teama i Mateja Golenja iz Atletskog kluba FIT.

sjever.hr
15.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.