Now Reading:
Utrka “Bednja – najduža hrvatska rijeka” pokazala se kao pun pogodak! Prvo izdanje na startu u Malom Bukovcu okupilo čak 150 trkača
Full Article 3 minutes read

Utrka “Bednja – najduža hrvatska rijeka” pokazala se kao pun pogodak! Prvo izdanje na startu u Malom Bukovcu okupilo čak 150 trkača

Općina Mali Bukovec u nedjelju je ugostila mnogobrojne trkače koji su se okupili na startu utrke “Bednja – najduža hrvatska rijeka”. Riječ je o utrci koja se održala po prvi puta i to u organizaciji Općine Mali Bukovec i udruge Bukovečki begači kojom je zaključen bogat program događanja povodom ovogodišnjeg obilježavanja Dana Općine.

Unatoč tome što je ovo prvo izdanje utrke koju je nažalost pratilo i loše vrijeme, ovo sportsko događanje nadmašilo je sva očekivanja, a potvrdio je to i predsjednik Udruge BU-BE – Bukovečki begači Branko Lesčak. Objasnio je pritom i kako su Bukovečki begači mlada udruga koja djeluje tek godinu i pol dana, a osnovana je s ciljem poticanja dodatnih aktivnosti u njihovoj sredini.

-Htjeli smo u našem malom mjestu, koje broji nekih 600 do 700 stanovnika, pokrenuti neka nova sportska događanja kako bismo aktivirali naše građane i potaknuli ih da više vremena posvete sebi samima, posebice u ovo današnje vrijeme kada u moru obaveza zaboravljamo na sebe. Tako je došlo do ove naše utrke koju smo nazvali Bednja, po našoj najdužoj hrvatskoj rijeci, a za što zapravo jako malo ljudi zna – rekao je Lesčak te objasnio kako se zapravo radi o dvjema utrkama, na četiri i osam kilometara, a staza prolazi uz samu rijeku Bednju.

Kako je pak objasnio predsjednik Općinskog vijeća Mali Bukovec Zlatko Golec, od ukupno 300 prijavljenih, na startu utrke našlo se čak 150 trkača.

-S obzirom na ovo kišno vrijeme jako smo zadovoljni odazivom i brojem okupljenih koji je nadmašio sva naša očekivanja. Moram istaknuti kako se radi i o međunarodnoj utrci budući su nam se pridružili i trkači iz Mađarske i Slovenije, tako da smo presretni – rekao je Golec te zahvalio svim udrugama koje su se uključile u obilježavanje Dana Općine te brojnim događanjima razveselile mještane i goste.

-Ovim današnjim sportskim događanjem kojeg smo organizirali u suradnji s našim Bukovečkim begačima završavamo proslavu Dana Općine. No, i danas su nam se pridružile i vrijedni članovi spinning teama Dravski klen koji nam pripremaju ribice, naše vrijedne žene spremile su lepinje dok su se pak naši nogometaši pobrinuli za hot – dogove. Isto tako, uključilo se i Lovačko društvo Prepelica sa svojim lovačkim specijalitetima. Svima im se još jednom zahvaljujem i poručujem kako će Općina i dalje podupirati njihov rad – zaključio je Golec.

Prvo mjesto u glavnoj utrci, onoj na 8 kilometara osvojili su Leon Milner, član udruge BUBE i Štefica Bubnjarić iz Atletskog kluba Varaždin, dok su na kraćoj utrci od 4 kilometra prvi na cilj stigli Dario Posavec iz ADVANCE running teama i Mateja Golenja iz Atletskog kluba FIT.

sjever.hr
15.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.