Now Reading:
PROGNOZA I početak novog radnog tjedna kišovit – loše vrijeme utjecat će na raspoloženje i koncentraciju
Full Article 1 minutes read

PROGNOZA I početak novog radnog tjedna kišovit – loše vrijeme utjecat će na raspoloženje i koncentraciju

Prema prognozi DHMZ-a, početak novog radnog tjedna bit će promjenljivo oblačan, a ponedjeljak će obilježiti mjestimična kiša, pljuskovi i grmljavina, u prvom dijelu dana ponajprije u Dalmaciji i na krajnjem istoku, prema večeri i drugdje.

Kako najavljuju prognostičari, ponegdje je moguća i obilnija oborina. Najviše sunčanog vremena bit će na sjevernom Jadranu. Vjetar će većinom biti slab. Na Jadranu umjereno do jako jugo, a na sjevernom dijelu krajem dana zapuhat će umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 7 i 12, a na Jadranu od 13 do 18 °C. Najviša dnevna uglavnom između 16 i 21 °C.

Uglavnom na sjevernom Jadranu i središnjoj Hrvatskoj će se biometeorološke prilike razmjerno brzo poboljšati, što će osjetiti većina ljudi. U gorskoj Hrvatskoj će ostati nepovoljne, a i na srednjem i južnom Jadranu zbog jakog juga, pa će u tim područjima i dalje popratne pojave nepovoljnih meteoroloških uvjeta biti nesanica, loše raspoloženje, glavobolja, slaba koncentracija i slabiji radni učinak.

www.sjever.hr / DHMZ
15.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.