Now Reading:
Konjščina ugostila brojne mlade karatiste – Održano 2. kolo Lige sjeverozapadne Hrvatske 2023.
Full Article 3 minutes read

Konjščina ugostila brojne mlade karatiste – Održano 2. kolo Lige sjeverozapadne Hrvatske 2023.

U sportskoj dvorani Srednje škole Konjščina u subotu je u organizaciji karate kluba Konjščina održano 2. kolo Lige sjeverozapadne Hrvatske 2023.

Natjecanje je otvorila načelnica Konjščine, Anita Krok naglasivši pritom kako je Karate klub Konjščina jedini karate klub na području Krapinsko – zagorske županije, što je svakako na ponos i čast njihove općine.

– Drago mi je što smo upravo mi domaćini ovog sportskog susreta i što su nas posjetila djeca sa svojim roditeljima iz svih dijelova sjeverozapadne Hrvatske. Ono što me osobno žalosti je to što je dvorana u lošem stanju, no nadam se da će se već i to do sljedeće Lige promijeniti te će se naši mladi karatisti natjecati u puno boljim uvjetima – rekla je načelnica Krok te poželjela svim natjecateljima puno sreće.

– Unaprijed vam čestitam što ste se odlučili baviti sportom. Svi smo mi svjesni da u mnogim ruralnim općinama ne postoji neki izbor sportskih aktivnosti i upravo smo stoga još sretniji što u općini imamo naš karate klub te što je on pun djece već generacijama. Iznimno nam je važno da se naša djeca bave sportom i zdravo žive. Želim svima puno sreće pa iako je naravno i pobjeda bitna, ne zaboravite kako je najvažnije sudjelovati i družiti se sa svojim vršnjacima – poručila je načelnica mladim sportašima te zahvalila svim trenerima, ali i roditeljima što odvajaju svoje vrijeme i ulažu u svoju djecu kako bi ona aktivno i zdravo živjela.

Sportskom događanju je prisustvovao i predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek koji je čestitao predsjedniku KK Konjščina Željku Stošiću te dugogodišnjem treneru Branku Plenaru na 40 godina uspješnog rada i djelovanja KK Konjščina.

– Alkohol, droge i cigarete zaboravite te birajte radije druženje uz sport, ples i glazbu. Budite dobri i vjerni sportaši te svoj mladi život posvetite kvalitetnim stvarima kao što je ovo natjecanje – poručio je natjecateljima predsjednik KK Konjščina Stošić.

Na turniru je sudjelovalo 26 članova KK Konjščina u 37 prijava te je u karate disciplini kata zlato pripalo Vanji Zorc, Korini Košutić i Alei Picek. Srebro su izborili Mikulčić Juraj, Nikola Emanuel Ondrašek, Lara Sović, Petra Čiček i Klara Ondrašek, dok su pak broncu osvojili Jakov Košutić, Marko Svrtan, Ivan Čivrag Gašpar, Ivan Ivanović, Vanja Zorc, Jan Škrlec, Tena Bačanek, Iskra Martinjak, Tia Bregeš, Nika Brleković, Hana Krok i Klara Ondrašek. Sudjelovali su i Maksim Martinjak, Borna Ivanović i Dean Picek.

U kumite disciplini najsupješniji, osvojivši prvo mjesto bili su Petra Čiček, Jana Božić, Ivan Čivrag Gašpar i Petra Lisak. Srebrni su bili Petra Čiček, Jakov Košutić i Ivan Čivrag Gašpar, a broncom su se okitili Alea Picek, Tia Bregeš, Nika Brleković, Jana Božić, Marko Svrtan i Damjan Hrkec. U kumite disciplini se natjecao i Petar Mikulčić.

www.sjever.hr
15.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.