Now Reading:
Međimurje, Europska regija sporta 2022. domaćin više od 150 malih košarkaša iz cijele Hrvatske – pehare najboljima uručio župan Posavec
Full Article 2 minutes read

Međimurje, Europska regija sporta 2022. domaćin više od 150 malih košarkaša iz cijele Hrvatske – pehare najboljima uručio župan Posavec

Na parketima sportskih dvorana u Strahonincu i Ivanovcu ovog vikenda održavao se završi turnir Mini košarke za dječake i djevojčice U9. Tako je u Međimurje, Europsku regiju sporta 2022. godine pristiglo više od 150 djece iz čitave Hrvatske na završnicu Prvenstva Hrvatske u mini košarci, U9 kategoriji, jedinoj u kojoj se u službenom natjecanju zajedno natječu dječaci i djevojčice.

Deset najboljih ekipa iz cijele Hrvatske, koje su proteklog mjeseca poluzavršnicama u svojim regijama izborili finalni turnir, nadmetali su se pod obručima u trodnevnom turniru u Strahonincu i Ivanovcu.

Za organizaciju turnira zaslužan je Košarkaški savez Međimurske županije koji je u suradnji s Košarkaškim klubom Međimurje, Košarkaškim klubom Ivanovec te Ženskim košarkaškim klubom Radost brinuo da sve protekne u najboljem redu.

Na natjecanju su se natjecale ekipe: KK Međimurje Radost, KK Mladost Ivanovec, KK Rovinj Rovigno, KK Dubrovnik, KK Vros, MKK Vučići, KK Pazin, KK Split, KK Đakovo te MKK Novi Zagreb.

Dječaci iz ŠK Dubrovnik stigli su do naslova pobijedivši MKK Novi Zagreb, dok je treće mjesto osvojila ekipa KK Rovinj.

Najbolji u šutiranju bio je Filip Maravić iz KK Rovinj Rovigno, u vještini vođenja lopte igrač Luka Šerić iz KK Pazin, dok je u brzini vođenja lopte najbolji Neo Jurešić iz KK Pazin. Najviše šuteva prema košu, i to 58 poena imao je Mihael Čovrila iz ŠK Dubrovnik.

Najbolju petorku turnira čini su: Martin Arnautović i Roko Zvono iz ŠK Dubrovnik, Luka Popara iz MKK Novi Zagreb, Luka Maravić iz KK Rovinj te Antonio Prenc iz KK Pazin.

Hrvatski košarkaški savez nagradio je četiri prvoplasirane ekipe s peharima i medaljama, a sve sudionike diplomama. Pehare su dobili i pobjednici u šutiranju i vođenju lopte.

Diplome i pehare sudionicima turnira uručili su župan Međimurske županije Matija Posavec, tajnik Košarkaškog saveza Međimurske županije Žarko Kovačević, predstavnik HKS-a Leonardo Mazić, i trener KK Mladost Ivanovec Bruno Kovačić.

www.sjever.hr / medjimurska-zupanija.hr
14.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.