Now Reading:
Lepoglavska čipka u Slovačkoj i Primoštenu – jedno od najvećih lepoglavskih bogatstava oduševilo okupljene
Full Article 2 minutes read

Lepoglavska čipka u Slovačkoj i Primoštenu – jedno od najvećih lepoglavskih bogatstava oduševilo okupljene

Uz sudjelovanje izlagača iz 12 europskih zemalja te slovačkih čipkarski centara, u slovačkom Krakovanyu održan je međunarodni festival čipke gdje je posebnu pažnju privukla lepoglavska čipka.

Svojom ljepotom i profinjenošću oduševila je sve prisutne što su potvrdile voditeljica Zadruge lepoglavske čipke Karmen Šoštarić i direktorica Turističke zajednice Grada Lepoglave Ljubica Dubovečak.

Lepoglavsko izaslanstvo je festival u Slovačkoj iskoristilo i za uspostavljanje kontakata s drugim sudionicima festivala i dogovore o njihovom sudjelovanje na 27. Međunarodnom festivalu čipke u Lepoglavi.

Osim u Slovačkoj, lepoglavska je čipka predstavljena i u Primoštenu gdje je početkom svibnja održan prvi tamošnji festival čipke.

-I ovom smo prigodom sa zadovoljstvom predstavili našu lepoglavsku čipku, dio naše bogate baštine na koji smo izuzetno ponosni. I ovdje u Primoštenu naša lepoglavska čipka plijenila je pažnju posjetitelja festivala očaranih njenom ljepotom kao i umijećem naših čipkarica čije spretne ruke pletu niti koje nas povezuju s brojnim prijateljima među kojima su i čipkarice iz Primoštena – istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

Sudjelovanje na festivalu u Primoštenu iskorišteno za jačanje suradnje s organizatorom festivala i izložbe – Udrugom primoštenskih čipkarica “Pekljica”, dugogodišnjim sudionikom Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi.

www.sjever.hr / lepoglava.hr
14.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.