Now Reading:
Lepoglavska čipka u Slovačkoj i Primoštenu – jedno od najvećih lepoglavskih bogatstava oduševilo okupljene
Full Article 2 minutes read

Lepoglavska čipka u Slovačkoj i Primoštenu – jedno od najvećih lepoglavskih bogatstava oduševilo okupljene

Uz sudjelovanje izlagača iz 12 europskih zemalja te slovačkih čipkarski centara, u slovačkom Krakovanyu održan je međunarodni festival čipke gdje je posebnu pažnju privukla lepoglavska čipka.

Svojom ljepotom i profinjenošću oduševila je sve prisutne što su potvrdile voditeljica Zadruge lepoglavske čipke Karmen Šoštarić i direktorica Turističke zajednice Grada Lepoglave Ljubica Dubovečak.

Lepoglavsko izaslanstvo je festival u Slovačkoj iskoristilo i za uspostavljanje kontakata s drugim sudionicima festivala i dogovore o njihovom sudjelovanje na 27. Međunarodnom festivalu čipke u Lepoglavi.

Osim u Slovačkoj, lepoglavska je čipka predstavljena i u Primoštenu gdje je početkom svibnja održan prvi tamošnji festival čipke.

-I ovom smo prigodom sa zadovoljstvom predstavili našu lepoglavsku čipku, dio naše bogate baštine na koji smo izuzetno ponosni. I ovdje u Primoštenu naša lepoglavska čipka plijenila je pažnju posjetitelja festivala očaranih njenom ljepotom kao i umijećem naših čipkarica čije spretne ruke pletu niti koje nas povezuju s brojnim prijateljima među kojima su i čipkarice iz Primoštena – istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

Sudjelovanje na festivalu u Primoštenu iskorišteno za jačanje suradnje s organizatorom festivala i izložbe – Udrugom primoštenskih čipkarica “Pekljica”, dugogodišnjim sudionikom Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi.

www.sjever.hr / lepoglava.hr
14.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.