Now Reading:
KUD Mihovljan pokazao kako se čuva tradicijska i kulturna baština Međimurja
Full Article 50 second read

KUD Mihovljan pokazao kako se čuva tradicijska i kulturna baština Međimurja

Kulturno umjetničko društvo Mihovljan u tamošnjem Društvenom domu u subotu je organiziralo veselu priredbu “Zapadna Hercegovina u Međimurju”.

Osim članica i članova domaćeg KUD-a, na pozornici su se mnogobrojnoj publici pritom predstavili gosti HKUD “Biloševica“, Rasno-Dužice iz Širokog Brijega uz pjesme i plesove iz zapadne Hercegovine i međimurska studentica pjevanja na Universität Mozarteum u Salzburgu Marija Magdalena Kočila, izvedbom međimurskih pjesama.

Ovim pravim prikazom tradicionalne umjetnosti i bogatstva kulture te običaja, svi prisutni dobili su jasan uvid u to kako tradicijsku i kulturnu baštinu Hrvatske čuvaju Mihovljančani, ali i Hrvati iz zapadne Hercegovine. Pritom je bilo prilike i za zajedničku pjesmu, fotografiranje i druženje.

U ime organizatora svima su se obratili i zahvalili na dolasku predsjednik KUD-a Mihovljan Predrag Kočila, predsjednik HKUD-a Biloševica Mariofel Čolak i predsjednik Mjesnog odbora Ivica Novak, a podršku je svojim dolaskom dala i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini.

www.sjever.hr
14.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.