Now Reading:
KUD Mihovljan pokazao kako se čuva tradicijska i kulturna baština Međimurja
Full Article 50 second read

KUD Mihovljan pokazao kako se čuva tradicijska i kulturna baština Međimurja

Kulturno umjetničko društvo Mihovljan u tamošnjem Društvenom domu u subotu je organiziralo veselu priredbu “Zapadna Hercegovina u Međimurju”.

Osim članica i članova domaćeg KUD-a, na pozornici su se mnogobrojnoj publici pritom predstavili gosti HKUD “Biloševica“, Rasno-Dužice iz Širokog Brijega uz pjesme i plesove iz zapadne Hercegovine i međimurska studentica pjevanja na Universität Mozarteum u Salzburgu Marija Magdalena Kočila, izvedbom međimurskih pjesama.

Ovim pravim prikazom tradicionalne umjetnosti i bogatstva kulture te običaja, svi prisutni dobili su jasan uvid u to kako tradicijsku i kulturnu baštinu Hrvatske čuvaju Mihovljančani, ali i Hrvati iz zapadne Hercegovine. Pritom je bilo prilike i za zajedničku pjesmu, fotografiranje i druženje.

U ime organizatora svima su se obratili i zahvalili na dolasku predsjednik KUD-a Mihovljan Predrag Kočila, predsjednik HKUD-a Biloševica Mariofel Čolak i predsjednik Mjesnog odbora Ivica Novak, a podršku je svojim dolaskom dala i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini.

www.sjever.hr
14.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.