Now Reading:
Župan Kolar odao počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu: Zlatnim je slovima upisan u povijest hrvatskog naroda
Full Article 2 minutes read

Župan Kolar odao počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu: Zlatnim je slovima upisan u povijest hrvatskog naroda

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred rodne kuće dr. Franje Tuđmana te kod središnjeg spomenika u Velikom Trgovišću, Krapinsko-zagorska županija odala je počast prvom hrvatskom predsjedniku povodom 101. obljetnice njegova rođenja.

Kako je naglasio krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman, njihov Zagorac, sa zlatnim je slovima upisan u povijest hrvatskog naroda.

-Mi u Zagorju sjećamo ga se s ponosom. Predsjednik Milanović često je znao reći da su u datim povijesnim okolnostima dva Zagorca bila najbolje što nam se u tom trenutku dogodilo i što smo imali. Kako što više vrijeme prolazi, tako se vidi u kakvim je u teškim povijesnim okolnostima, nepovoljnim za tada mladu, samostalnu Republiku Hrvatsku bilo potrebno obraniti, a onda i stvoriti državu – poručio je Kolar.

Dodao je kako si je Hrvatska postavila jasne ciljeve koje je i ostvarila ulaskom u sve asocijacije, a ono što je na trenutnim generacijama jest stvaranje što boljih uvjeta za život svih građana, prije svega kako mladi ne bi odlazili iz zemlje.

-I na taj način odužit ćemo se predsjedniku Tuđmanu za ono što je napravio za Republiku Hrvatsku, svim hrvatskim braniteljima i onima koji su ostavili živote na oltaru domovine, kao i onima koji su kroz udruge nastavili graditi sustav u kojem živimo – zaključio je Kolar.

tklopotan / www.sjever.hr
13.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.