Now Reading:
Župan Kolar odao počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu: Zlatnim je slovima upisan u povijest hrvatskog naroda
Full Article 2 minutes read

Župan Kolar odao počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu: Zlatnim je slovima upisan u povijest hrvatskog naroda

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred rodne kuće dr. Franje Tuđmana te kod središnjeg spomenika u Velikom Trgovišću, Krapinsko-zagorska županija odala je počast prvom hrvatskom predsjedniku povodom 101. obljetnice njegova rođenja.

Kako je naglasio krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman, njihov Zagorac, sa zlatnim je slovima upisan u povijest hrvatskog naroda.

-Mi u Zagorju sjećamo ga se s ponosom. Predsjednik Milanović često je znao reći da su u datim povijesnim okolnostima dva Zagorca bila najbolje što nam se u tom trenutku dogodilo i što smo imali. Kako što više vrijeme prolazi, tako se vidi u kakvim je u teškim povijesnim okolnostima, nepovoljnim za tada mladu, samostalnu Republiku Hrvatsku bilo potrebno obraniti, a onda i stvoriti državu – poručio je Kolar.

Dodao je kako si je Hrvatska postavila jasne ciljeve koje je i ostvarila ulaskom u sve asocijacije, a ono što je na trenutnim generacijama jest stvaranje što boljih uvjeta za život svih građana, prije svega kako mladi ne bi odlazili iz zemlje.

-I na taj način odužit ćemo se predsjedniku Tuđmanu za ono što je napravio za Republiku Hrvatsku, svim hrvatskim braniteljima i onima koji su ostavili živote na oltaru domovine, kao i onima koji su kroz udruge nastavili graditi sustav u kojem živimo – zaključio je Kolar.

tklopotan / www.sjever.hr
13.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.