Now Reading:
U odnosu na prošlu godinu u Međimurju nešto više nezaposlenih – evo kakvo je stanje na burzi
Full Article 2 minutes read

U odnosu na prošlu godinu u Međimurju nešto više nezaposlenih – evo kakvo je stanje na burzi

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Čakovec, krajem travnja 2023. godine u evidenciji je bilo 2.065 nezaposlenih osoba, što je u odnosu na ožujak smanjenje za 1,8 posto, dok je u odnosu na travanj prošle godine evidentiran porast za 10 posto.

Brojnije u strukturi nezaposlenih su žene koje čine 53,8 posto svih nezaposlenih. U odnosu na ožujak, udio nezaposlenih žena se povećao, a udio nezaposlenih muškaraca smanjio.

Prema dobi, najbrojnije osobe bile su osobe srednje dobi koje su činile 49,5 posto ukupne nezaposlenosti.

Imajući u vidu razinu obrazovanja prevladavaju osobe na svim razinama srednjoškolskog obrazovanja – 904 osobe ili 43,8 posto i osobe s deficitom obrazovanja – 926 osoba s udjelom od 44,8 posto.

Udio dugotrajno nezaposlenih osoba je 34,9 posto što je u odnosu na ožujak povećanje od 1 posto, a u odnosu na travanj 2022. smanjenje od 1,3 posto.

Najveći apsolutni broj registriranih nezaposlenih osoba evidentiran je u Ispostavi Čakovec – 69,7 posto ukupne nezaposlenosti u županiji. U Ispostavi Prelog evidentirana je 381 nezaposlena osoba ili 18,4 posto, a najmanje nezaposlenih evidentirano je u Ispostavi Mursko Središće – 245 osoba ili 11,9 posto.

U odnosu na ožujak ove godine ispostave Čakovec i Prelog bilježe pad nezaposlenosti, dok ispostava Mursko Središće bilježi porast i to za 8,4 posto. U odnosu na travanj 2022. godine sve ispostave bilježe porast – najviše Prelog, 13,1 posto, pa Čakovec, 10,9 posto, dok Mursko Središće bilježi porast od svega 1,2 posto.

www.sjever.hr
12.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.