Now Reading:
Održava se VI. Kongres sestrinstva Koprivničko – križevačke županije: “Medicinske sestre i tehničari u proteklih su šest godina ostvarili 100 tisuća prekovremenih sati”
Full Article 3 minutes read

Održava se VI. Kongres sestrinstva Koprivničko – križevačke županije: “Medicinske sestre i tehničari u proteklih su šest godina ostvarili 100 tisuća prekovremenih sati”

U dvorani Domoljub u Koprivnici u petak je otvoren dvodnevni VI. Kongres sestrinstva Koprivničko – križevačke županije na temu “Digitalizacija, standardizacija – važni prediktori u zdravstvenoj zaštiti”. Kongres organizira Opća bolnica “Dr. Tomislav Bardek” Koprivnica te medicinske sestre i primalje svih zdravstvenih ustanova na području županije, uz pokroviteljstvo Koprivničko – križevačke županije.

Predsjednica Kongresa, magistra sestrinstva, glavna sestra koprivničke bolnice i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Ružica Evačić izrazila je zadovoljstvo što su se ponovno na jednom mjestu okupile medicinske sestre i tehničari iz svih zdravstvenih ustanova na području županije te je zahvalila svima uključenima u organizaciju, a posebno koprivničkoj bolnici, Županiji i Gradu Koprivnici.

Umjetna inteligencija i robotika danas su prisutni u svim znanostima pa tako i u medicini, a kada govorimo o sestrinskoj profesiji važno je od početka pa do implemetacije novih tehnologija uključiti korisnike sustava i razumijevanje potreba i podatka. Zdravstveni radnici stalno su u potrazi za novim i boljim načinima dijagnosticiranja i liječenja, kao i indikatorima za mjerenje i praćenje zdravstvenih ishoda te digitalizaciju vide kao priliku koju treba iskoristiti, ali u mjeri koja neće naštetiti – rekla je Evačić.

Svečanom otvorenju prisustvovao je i koprivničko – križevački župan Darko Koren koji je tom prilikom također zahvalio svima uključenima u organizaciju Kongresa, koji će omogućiti razmjenu iskustava, nova prijateljstva te usvajanje novih saznanja, ujedno čestitavši Međunarodni dan sestrinstva.

– Potrebno je reći kako je poziv medicinske sestre od neprocjenjive važnosti za zdravstveni sustav i svi se moramo zamisliti koliko ste puta svjedočili raznim ljudskim sudbinama i koliko ste uložili emocija i stručnosti u spašavanje života. Ono što mi možemo učiniti za vas je da vam osiguramo adekvatne uvjete za rad ulaganjem u infrastrukturu i obrazovanjem kadrova, kako bismo vam olakšali posao. Vjerujem da smo u tome uspješni zahvaljujući svima vama i tu smo da zajednički pokušamo unaprijediti zdravstveni sustav na dobrobit naših građana. Važno je naglasiti kako u cijeloj priči, bez obzira na materijalna ulaganja, ključnu ulogu imaju ljudi i činjenica je da moramo uložiti sve napore da motiviramo mlade da ostanu ovdje živjeti i raditi, što i nastojimo kroz razne mjere. Hvala vam na svemu, a riječi ne mogu dovoljno izraziti naše poštovanje i zahvalnost na svemu što činite za naše zdravlje – poručio je župan.

Ravnatelj koprivničke bolnice Mato Devčić zahvalio je svima na dolasku te istaknuo:

– Naše misli nikad ne odlaze od realiteta naših radnih mjesta i činimo sve što je u našoj moći kako bi se unaprijedio zdravstveni sustav i poboljšala skrb o pacijentima kao fokusu našeg djelovanja. Važno je spomenuti kako su u proteklih šest godina medicinske sestre i tehničari, uz redovnu satnicu, ostvarili i 100 tisuća prekovremenih sati, što govori o osobnom angažmanu svakog od njih koji su ključna sastavnica zdravstvenog sustava. Unatoč činjenici velikog nedostatka medicinskih djelatnika na tržištu rada, koprivnička bolnica već šest godina bilježi porast sestara i tehničara, a treba istaknuti i njihovo iznimno aktivno sudjelovanje u nacionalnim i međunarodnim edukacijama – kazao je Devčić.

Prigodnim govorima obratili su se i ostali gosti, a svečanost su u glazbenom dijelu uveličale članice zbora medicinskih sestara koprivničke bolnice Lucerna koje su izvele nekoliko skladbi u pratnji Josipa Pankarića.

Program VI. Kongres sestrinstva Koprivničko-križevačke županije nastavlja se danas, a sudionici će imati priliku slušati edukativna predavanja stručnjaka iz zdravstvenog sektora.

www.sjever.hr
13.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.