Now Reading:
VIKEND PROGNOZA Imali ste planove za aktivnosti na otvorenom? Razmislite još jednom!
Full Article 2 minutes read

VIKEND PROGNOZA Imali ste planove za aktivnosti na otvorenom? Razmislite još jednom!

Pretpostavljamo da ste, ako prognozu niste pratili prije, iz naslova shvatili da nam ovog vikenda baš i neće sjati sunce, već naprotiv – bit će oblačno, kišovito i hladnije, posebice u nedjelju.

Prema prognozi DHMZ-a, danas će biti promjenljivo, na kopnu i pretežno oblačno, povremeno kiša i pljuskovi s grmljavinom. Uz izražene pljuskove lokalno će pasti obilna kiša, osobito u prvom dijelu dana u Dalmaciji i Lici, a zatim i u Slavoniji. Sunčana razdoblja očekuju se popodne.

Vjetar na kopnu većinom slab, na istoku umjeren jugoistočni, a duž obale južni i jugo.

Najniža temperatura zraka od 6 do 11, na moru između 11 i 15 °C. Najviša dnevna većinom od 15 do 20 °C, u gorju i niža.

Biometeorološka prognoza za petak

Najnepovoljnije biometeorološke prilike će se uz jugo zadržati na Jadranu, osobito južnom, gdje se i dalje može kod mnogih ljudi očekivati loše raspoloženje, glavobolja i slaba koncentracija, kao i teže poteškoće kod kroničnih bolesnika. U središnjoj i istočnoj Hrvatskoj se očekuju malo povoljnije biometeorološke prilike nego prethodnog dana. No, takvo malo poboljšanje gotovo i neće osjetiti kronični bolesnici.

Vrijeme u subotu i nedjelju

Promjenljivo, na kopnu povremeno i pretežno oblačno, i dalje nestabilno te svježije od prosjeka. Kiša te pljuskovi s grmljavinom bit će češći tijekom oblačnije nedjelje, kada će lokalno oborina biti obilna. Vjetar na kopnu slab, u nedjelju umjeren jugoistočni i istočni. Na Jadranu će puhati umjereno jugo, u nedjelju mjestimice i jako s olujnim udarima.
Temperatura bez znatnije promjene, u nedjelju malo svježije.

sjever.hr/meteo.hr
12.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.