Now Reading:
Međunarodni dan sestrinstva u varaždinskoj bolnici obilježen i izložbom: „Medicinske sestre i tehničari umjetnici su u svojoj svakodnevici”
Full Article 2 minutes read

Međunarodni dan sestrinstva u varaždinskoj bolnici obilježen i izložbom: „Medicinske sestre i tehničari umjetnici su u svojoj svakodnevici”

Na dan rođenja osnivačice modernog sestrinstva Florence Nightingale, 12. svibnja slavi se Međunarodni dan sestrinstva. U holu Službe za interne bolesti Opće bolnice Varaždin otvorena je izložba umjetničkih radova sadašnjih i bivših djelatnika varaždinske bolnice.

Obilježavanje međunarodnog dana sestrinstva, u organizaciji Opće bolnice Varaždin i Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara, jedan je od najznačajnijih događaja na području sestrinske profesije, a ovogodišnja manifestacija obilježava se pod sloganom „Naše medicinske sestre, naša budućnost“.

Vlasta Vuković Hoić, predsjednica Podružnice Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Opće bolnice Varaždin pohvalila je angažman medicinskih tehničara i sestara koji svoje slobodno vrijeme koriste u stvaranju umjetnosti.

-Ono što uvijek ističemo je to da su naše medicinske sestre i tehničari izuzetno svestrane osobe koje osim svog profesionalnog rada imaju i drugih sposobnosti koje pokazuju i današnjom izložbom – rekla je Vuković Hoić.

Marija Korpar, magistra sestrinstva, glavna sestra odjela Gastroenterologija smatra kako je bitno prisjetiti se kako je zdravstvena zaštita nezamisliva bez medicinskih sestara i tehničara.

Da medicinske sestre i tehničari pronalaze različita umijeća balansiranja između zahtjeva liječnika i pacijenata, nadređenih, svojih kolegica i kolega, ali i svojih vlastitih obitelji, smatra Korpar, a da bi sve to uspješno objedinili, organizacijske sposobnosti iskorištavaju u najboljem smjeru.

-Medicinske sestre i tehničari su umjetnici u svojoj svakodnevici. Smjenski rad ostavlja malo slobodnog vremena, a neke medicinske sestre i tehničari ga koriste na način da se bave umjetnošću kojim upotpunjuju slobodno vrijeme i smanjuju razinu stresa kojeg osjećaju u privatnom i poslovnom životu – rekla je Korpar.

Željka Gajski, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i glavna sestra varaždinske Opće bolnice naglašava kako je ponosna na sve medicinske sestre i tehničare varaždinske bolnice.

-Današnje sestrinstvo stavlja naglasak na edukaciju kao prioritet u profesionalnom životu medicinskih sestara i zbog toga sam iznimno ponosna na sve medicinske sestre i tehničare naše bolnice. Oni kontinuirano rade na edukaciji i prate svjetske standarde te su aktivni sudionici na državnim i međunarodnim kongresima. Isto tako rade na implementaciji tih novih naučenih znanja te na taj način podižu kvalitetu zdravstvene njege, ali i ukupne zdravstvene skrbi za sve naše pacijente – poručila je Gajski.

sjever.hr
12.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.