Now Reading:
Međunarodni dan sestrinstva u varaždinskoj bolnici obilježen i izložbom: „Medicinske sestre i tehničari umjetnici su u svojoj svakodnevici”
Full Article 2 minutes read

Međunarodni dan sestrinstva u varaždinskoj bolnici obilježen i izložbom: „Medicinske sestre i tehničari umjetnici su u svojoj svakodnevici”

Na dan rođenja osnivačice modernog sestrinstva Florence Nightingale, 12. svibnja slavi se Međunarodni dan sestrinstva. U holu Službe za interne bolesti Opće bolnice Varaždin otvorena je izložba umjetničkih radova sadašnjih i bivših djelatnika varaždinske bolnice.

Obilježavanje međunarodnog dana sestrinstva, u organizaciji Opće bolnice Varaždin i Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara, jedan je od najznačajnijih događaja na području sestrinske profesije, a ovogodišnja manifestacija obilježava se pod sloganom „Naše medicinske sestre, naša budućnost“.

Vlasta Vuković Hoić, predsjednica Podružnice Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Opće bolnice Varaždin pohvalila je angažman medicinskih tehničara i sestara koji svoje slobodno vrijeme koriste u stvaranju umjetnosti.

-Ono što uvijek ističemo je to da su naše medicinske sestre i tehničari izuzetno svestrane osobe koje osim svog profesionalnog rada imaju i drugih sposobnosti koje pokazuju i današnjom izložbom – rekla je Vuković Hoić.

Marija Korpar, magistra sestrinstva, glavna sestra odjela Gastroenterologija smatra kako je bitno prisjetiti se kako je zdravstvena zaštita nezamisliva bez medicinskih sestara i tehničara.

Da medicinske sestre i tehničari pronalaze različita umijeća balansiranja između zahtjeva liječnika i pacijenata, nadređenih, svojih kolegica i kolega, ali i svojih vlastitih obitelji, smatra Korpar, a da bi sve to uspješno objedinili, organizacijske sposobnosti iskorištavaju u najboljem smjeru.

-Medicinske sestre i tehničari su umjetnici u svojoj svakodnevici. Smjenski rad ostavlja malo slobodnog vremena, a neke medicinske sestre i tehničari ga koriste na način da se bave umjetnošću kojim upotpunjuju slobodno vrijeme i smanjuju razinu stresa kojeg osjećaju u privatnom i poslovnom životu – rekla je Korpar.

Željka Gajski, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i glavna sestra varaždinske Opće bolnice naglašava kako je ponosna na sve medicinske sestre i tehničare varaždinske bolnice.

-Današnje sestrinstvo stavlja naglasak na edukaciju kao prioritet u profesionalnom životu medicinskih sestara i zbog toga sam iznimno ponosna na sve medicinske sestre i tehničare naše bolnice. Oni kontinuirano rade na edukaciji i prate svjetske standarde te su aktivni sudionici na državnim i međunarodnim kongresima. Isto tako rade na implementaciji tih novih naučenih znanja te na taj način podižu kvalitetu zdravstvene njege, ali i ukupne zdravstvene skrbi za sve naše pacijente – poručila je Gajski.

sjever.hr
12.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.