Now Reading:
Interventna policija zauzela Markov trg: premijeru i Vladi jutros stigla prijetnja
Full Article 2 minutes read

Interventna policija zauzela Markov trg: premijeru i Vladi jutros stigla prijetnja

vlada

Premijer Andrej Plenković komentirajući izvješće SOA-e u kojem stoji da je agencija spriječila formiranje paravojnih postrojbi potvrdio je da je u petak ujutro njemu i članovima Vlade upućena prijetnja zbog čega je pred Banskim dvorima interventna policija, prenose 24sata.

-I sad je jedna prijetnja, trenutno je postrojba interventne policije ispred Vlade jer je jutros bila prijetnja tog tipa i meni i članovima Vlade i to se događa stalno – kazao je Plenković.

-Imali smo rasprave na Odboru za nacionalnu sigurnost, teroristički napad prije sad već gotovo tri godine da se izvrši teroristički akt prema predsjedniku Vlade, odnosno prema meni. Taj mladi čovjek je to napravio zbog ozračja i okružja u kojem je odrastao. Netko mu je dao oružje, netko ga je naučio pucati i netko je kod njega izazvao onaj voljni moment koji je najbitniji. Imali smo sreću da on nažalost nije uspio u svojoj nakani – rekao je Plenković.

Dodaje da je Hrvatska demokratska zemlja, u kojoj se poštuju vladavina prava, institucije i ustavni poredak.

-Sigurno da oni koji žele nasilnim putem rušiti vlast neće ostati neprimijećeni i sigurno je da će država i njezine institucije djelovati, djeluju i cijelo vrijeme – kaže.

www.sjever.hr / 24sata.hr
12.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.