Now Reading:
Varaždinskoj Hitnoj pet novih sanitetskih vozila – “Imamo jedan od najmlađih voznih parkova u Hrvatskoj”
Full Article 3 minutes read

Varaždinskoj Hitnoj pet novih sanitetskih vozila – “Imamo jedan od najmlađih voznih parkova u Hrvatskoj”

Povodom nadolazećeg Međunarodnog dana medicinskih sestara, u četvrtak je Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije upriličena primopredaja pet novih vozila za obavljanje sanitetskog prijevoza, ukupne vrijednosti 331.750 eura.

Tom je prilikom varaždinski župan Anđelko Stričak, čestitavši svim medicinskim sestrama i tehničarima njihov dan, istaknuo kako će im nabavljena vozila zasigurno pomoći u obavljanju njihovog posla. Dodao je i kako je u njegovom mandatu do sada isporučeno ukupno 13 vozila, čija vrijednost iznosi 860 tisuća eura.

– Time smo pomladili vozni park našeg Nastavnog zavoda za hitnu medicinu i omogućili daleko bolje i sigurnije uvjete rada našim zaposlenicima, ali isto tako i jednu sigurnost svima onima koji će ih koristiti odnosno našim pacijentima. Vjerujem da je ovo još jedan dodatni iskorak u radu Zavoda na zadovoljstvo svih – rekao je župan Stričak dodavši kako će Županija i dalje nastaviti s ulaganjima u zdravstveni sektor.

– Varaždinska županija osnivač je šest zdravstvenih ustanova te kontinuirano ulaže u njihovu obnovu i opremanje. Kod izglasavanja proračuna za ovu godinu, naglasio sam da će ovo biti godina zdravstva jer osim svih tih obnova i nabava planiramo započeti s izgradnjom centralnog operacijskog bloka u sklopu Opće bolnice Varaždin, a završavamo i Spinalni centar u Varaždinskim Toplicama. Isto tako, do kraja godine planiramo raspisati natječaj za izgradnju nove zgrade Zavoda za javno zdravstvo. To su poprilično velika ulaganja u zdravstvo Varaždinske županije, a sve s ciljem da naši stanovnici imaju što bolju zdravstvenu skrb – poručio je župan Stričak.

Predstavljanju novih vozila prisustvovao je i ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladen Smoljanec koji je pojasnio kako prosječna starost voznog parka u sanitetu iznosi oko pet i pol godina, a u hitnoj tri godine te kako imaju jedan od najmlađih voznih parkova u Hrvatskoj.

– Vozila koja smo danas dobila opremljena su po svim standardima i imaju sve certifikate koje vozila u Hrvatskoj trebaju imati. Ukupno imamo 41 kombi vozila, devet njih u hitnoj, a ostali su u sanitetskom prijevozu. Jedno od ovih novih pet vozila ima dva ležaja te će se ono koristiti u ispostavi Novi Marof za prijevoz nepokretnih pacijenata, a ostala su vozila s jednim ležajem i pet sjedećih mjesta – objasnio je Smoljanec dodavši kako uz pomoć Županije kontinuirano ulažu u obnovu voznog parka te da se nada da će uspjeti taj tempo i zadržati.

jmiklauzic/www.sjever.hr
11.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.