Now Reading:
STEM kombi stiže u Krapinu! Dođite i zavirite u mobilni laboratorij te se i sami okušajte u korištenju STEM opreme!
Full Article 2 minutes read

STEM kombi stiže u Krapinu! Dođite i zavirite u mobilni laboratorij te se i sami okušajte u korištenju STEM opreme!

STEM kombi stiže i u Krapinu pa se pozivaju svi zainteresirani građani – djeca i odrasli, umirovljeni znanstvenici, ali i oni budući te ljudi koji se ne bave STEM-om, ali žele doznati gdje se sve s njegovim područjima susreću, da dođu i zavire u mobilni STEM laboratorij.

U petak, 12. svibnja STEM kombi bit će parkiran između 14 i 18 sati u Parku Matice Hrvatske u Krapini.

Doznajte kojim se uređajima i alatima koriste znanstvenici u laboratoriju, što je za istraživanje potrebno prirodoslovcima te kako će roboti utjecati na našu budućnost!

STEM kombi odnosno mobilni STEM laboratorij napravljen je u sklopu projekta “Razvoj mreže STEM ambasadora” čiji je cilj jačanje kapaciteta, znanja i vještina te međusektorske suradnje organizacija civilnog društva i obrazovnih institucija za provedbu programa popularizacije STEM-a u Hrvatskoj. Provodi ga Bioteka u suradnji s Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i udrugama Astronomsko društvo Višnjan, FabLabhr.NET i DOOR.

U sklopu ovog projekta želi se omogućiti djeci iz svih dijelova zemlje da STEM područjima pristupe poput pravih istraživača. Naime, mobilni STEM laboratorij opremljen je alatima, uređajima i materijalima kojima se koriste pravi znanstvenici. Riječ je o prvom vozilu s opremom te razine za popularizaciju STEM-a u Hrvatskoj.

STEM kombi s laboratorijem napravljen je u sklopu projekta Razvoj mreže STEM ambasadora. Koristit će ga hrvatski STEM ambasadori za vođenje zanimljivih radionica i održavanje interaktivnih predavanja iz četiri STEM područja: znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike.

www.sjever.hr
11.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.