Now Reading:
STEM kombi stiže u Krapinu! Dođite i zavirite u mobilni laboratorij te se i sami okušajte u korištenju STEM opreme!
Full Article 2 minutes read

STEM kombi stiže u Krapinu! Dođite i zavirite u mobilni laboratorij te se i sami okušajte u korištenju STEM opreme!

STEM kombi stiže i u Krapinu pa se pozivaju svi zainteresirani građani – djeca i odrasli, umirovljeni znanstvenici, ali i oni budući te ljudi koji se ne bave STEM-om, ali žele doznati gdje se sve s njegovim područjima susreću, da dođu i zavire u mobilni STEM laboratorij.

U petak, 12. svibnja STEM kombi bit će parkiran između 14 i 18 sati u Parku Matice Hrvatske u Krapini.

Doznajte kojim se uređajima i alatima koriste znanstvenici u laboratoriju, što je za istraživanje potrebno prirodoslovcima te kako će roboti utjecati na našu budućnost!

STEM kombi odnosno mobilni STEM laboratorij napravljen je u sklopu projekta “Razvoj mreže STEM ambasadora” čiji je cilj jačanje kapaciteta, znanja i vještina te međusektorske suradnje organizacija civilnog društva i obrazovnih institucija za provedbu programa popularizacije STEM-a u Hrvatskoj. Provodi ga Bioteka u suradnji s Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i udrugama Astronomsko društvo Višnjan, FabLabhr.NET i DOOR.

U sklopu ovog projekta želi se omogućiti djeci iz svih dijelova zemlje da STEM područjima pristupe poput pravih istraživača. Naime, mobilni STEM laboratorij opremljen je alatima, uređajima i materijalima kojima se koriste pravi znanstvenici. Riječ je o prvom vozilu s opremom te razine za popularizaciju STEM-a u Hrvatskoj.

STEM kombi s laboratorijem napravljen je u sklopu projekta Razvoj mreže STEM ambasadora. Koristit će ga hrvatski STEM ambasadori za vođenje zanimljivih radionica i održavanje interaktivnih predavanja iz četiri STEM područja: znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike.

www.sjever.hr
11.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.