Now Reading:
Poduzetnici, javite se: Zagrebačka županija raspisala je milijun eura vrijedne natječaje, a vremena za prijave još je malo
Full Article 2 minutes read

Poduzetnici, javite se: Zagrebačka županija raspisala je milijun eura vrijedne natječaje, a vremena za prijave još je malo

Do kraja tjedna, točnije petka otvoreni su milijun eura vrijedni natječaji Zagrebačke županije za dodjelu bespovratnih potpora subjektima malog gospodarstva koji se bave proizvodnim i neproizvodnim djelatnostima te poduzetnicima početnicima s ciljem jačanja konkurentnosti.

Od navedenog iznosa, za proizvodne djelatnosti osigurano je 500 tisuća eura, za neproizvodne djelatnosti 350 tisuća eura te za poduzetnike početnike 150 tisuća eura, a ovisno o natječaju maksimalni iznos potpore kreće se od 2 do 10 tisuća eura.

Ove godine bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu do 10 tisuća eura dodjeljivat će se za proizvodne djelatnosti i to za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti.

Za neproizvodne djelatnosti maksimalni iznos potpore iznosi do 4 tisuće eura, a dodjeljivat će se za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, uređenje poslovnog prostora, nabavu informatičke opreme, izradu web stranica, web shopa te nabavu radnih strojeva. Potpora se odobrava samo za jednu vrstu namjene, a postotak s kojim Županija sufinancira projekte je do 40 posto ukupnog iznosa.

Poduzetnici početnici mogu računati na sufinanciranje 75 posto prihvatljivih troškova za nabavu strojeva, alata i opreme, radnih strojeva, nabavu informatičke opreme i poslovnog softvera, izradu internetske web stranice i web shopa te nabavu uredskog i radnog namještaja, a maksimalni iznos potpore iznosi do 2 tisuće eura.

Tekst natječaja, upute za prijavitelje i obrasci zahtjeva dostupni su na službenim web stranicama Zagrebačke županije, a više informacija moguće je dobiti na e-mail: uog@zagrebacka-zupanija.hr ili na broj telefona 01/6009-457.

www.sjever.hr / zagrebacka-zupanija.hr
11.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.