Now Reading:
Poduzetnici, javite se: Zagrebačka županija raspisala je milijun eura vrijedne natječaje, a vremena za prijave još je malo
Full Article 2 minutes read

Poduzetnici, javite se: Zagrebačka županija raspisala je milijun eura vrijedne natječaje, a vremena za prijave još je malo

Do kraja tjedna, točnije petka otvoreni su milijun eura vrijedni natječaji Zagrebačke županije za dodjelu bespovratnih potpora subjektima malog gospodarstva koji se bave proizvodnim i neproizvodnim djelatnostima te poduzetnicima početnicima s ciljem jačanja konkurentnosti.

Od navedenog iznosa, za proizvodne djelatnosti osigurano je 500 tisuća eura, za neproizvodne djelatnosti 350 tisuća eura te za poduzetnike početnike 150 tisuća eura, a ovisno o natječaju maksimalni iznos potpore kreće se od 2 do 10 tisuća eura.

Ove godine bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu do 10 tisuća eura dodjeljivat će se za proizvodne djelatnosti i to za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti.

Za neproizvodne djelatnosti maksimalni iznos potpore iznosi do 4 tisuće eura, a dodjeljivat će se za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, uređenje poslovnog prostora, nabavu informatičke opreme, izradu web stranica, web shopa te nabavu radnih strojeva. Potpora se odobrava samo za jednu vrstu namjene, a postotak s kojim Županija sufinancira projekte je do 40 posto ukupnog iznosa.

Poduzetnici početnici mogu računati na sufinanciranje 75 posto prihvatljivih troškova za nabavu strojeva, alata i opreme, radnih strojeva, nabavu informatičke opreme i poslovnog softvera, izradu internetske web stranice i web shopa te nabavu uredskog i radnog namještaja, a maksimalni iznos potpore iznosi do 2 tisuće eura.

Tekst natječaja, upute za prijavitelje i obrasci zahtjeva dostupni su na službenim web stranicama Zagrebačke županije, a više informacija moguće je dobiti na e-mail: uog@zagrebacka-zupanija.hr ili na broj telefona 01/6009-457.

www.sjever.hr / zagrebacka-zupanija.hr
11.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.