Now Reading:
Evo kakvu je kaznu dobio vozač teretnjaka koji je autocestom A4 jurio u suprotnom smjeru, pa izazvao nesreću
Full Article 2 minutes read

Evo kakvu je kaznu dobio vozač teretnjaka koji je autocestom A4 jurio u suprotnom smjeru, pa izazvao nesreću

Nakon što je 37-godišnji rumunjski državljanin u utorak oko 11.40 sati na autocesti A4 teretnim vozilom upravljao u suprotnom smjeru, u srijedu su mu izrečene uvjetna osuda, novčana kazna od 2.100 eura i zaštitna mjera zabrane korištenja strane vozačke dozvole na području Hrvatske u trajanju od 12 mjeseci.

Podsjetimo, 37-godišnji vozač teretnog vozila se iz smjera naplatne postaje Breznički Hum uključio u promet na zapadnu kolničku traku u smjeru Varaždina u zabranjenom smjeru pri čemu je na autocesti s fizički odvojenim kolničkim trakama za promet vozila, iako nije smio kretao na dijelu kolnika namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera u suprotnom ili zabranjenom smjeru.

-Tom je prilikom vožnjom unatrag započeo radnju vozilom polukružnog okretanja, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti po druge sudionike u prometu ili imovinu, ne vodeći pritom računa o smjeru kretanja i položaju svog vozila, iz kojeg razloga je zadnjim dijelom priključnog vozila udario u zaštitnu odbojnu ogradu – priopćili su iz varaždinske policije.

Nakon izazivanja prometne nesreće, vozač je napustio mjesto, a da oštećenom vlasniku odbojne ograde, nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. 37-godišnjak je naknadno pronađen te je odbio alkotestiranje.

Priveden je u prostorije PPRP Varaždin, te je u srijedu doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu. Pušten je na slobodu, dok su mu izrečene sljedeće kazne: uvjetna osuda, te se izrečena kazna zatvora od 60 dana neće izvršiti ako okrivljeni u roku od jedne godine, ne počini jedan ili više prekršaja za koje mu je izrečena ista ili teža kazna od izrečene uvjetnom osudom, novčana kazna u iznosu od 2.100 eura i zaštitna mjera zabrane korištenja strane vozačke dozvole na području RH u trajanju od 12 mjeseci.

www.sjever.hr
11.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.