Now Reading:
Evo kakvu je kaznu dobio vozač teretnjaka koji je autocestom A4 jurio u suprotnom smjeru, pa izazvao nesreću
Full Article 2 minutes read

Evo kakvu je kaznu dobio vozač teretnjaka koji je autocestom A4 jurio u suprotnom smjeru, pa izazvao nesreću

Nakon što je 37-godišnji rumunjski državljanin u utorak oko 11.40 sati na autocesti A4 teretnim vozilom upravljao u suprotnom smjeru, u srijedu su mu izrečene uvjetna osuda, novčana kazna od 2.100 eura i zaštitna mjera zabrane korištenja strane vozačke dozvole na području Hrvatske u trajanju od 12 mjeseci.

Podsjetimo, 37-godišnji vozač teretnog vozila se iz smjera naplatne postaje Breznički Hum uključio u promet na zapadnu kolničku traku u smjeru Varaždina u zabranjenom smjeru pri čemu je na autocesti s fizički odvojenim kolničkim trakama za promet vozila, iako nije smio kretao na dijelu kolnika namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera u suprotnom ili zabranjenom smjeru.

-Tom je prilikom vožnjom unatrag započeo radnju vozilom polukružnog okretanja, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti po druge sudionike u prometu ili imovinu, ne vodeći pritom računa o smjeru kretanja i položaju svog vozila, iz kojeg razloga je zadnjim dijelom priključnog vozila udario u zaštitnu odbojnu ogradu – priopćili su iz varaždinske policije.

Nakon izazivanja prometne nesreće, vozač je napustio mjesto, a da oštećenom vlasniku odbojne ograde, nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. 37-godišnjak je naknadno pronađen te je odbio alkotestiranje.

Priveden je u prostorije PPRP Varaždin, te je u srijedu doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu. Pušten je na slobodu, dok su mu izrečene sljedeće kazne: uvjetna osuda, te se izrečena kazna zatvora od 60 dana neće izvršiti ako okrivljeni u roku od jedne godine, ne počini jedan ili više prekršaja za koje mu je izrečena ista ili teža kazna od izrečene uvjetnom osudom, novčana kazna u iznosu od 2.100 eura i zaštitna mjera zabrane korištenja strane vozačke dozvole na području RH u trajanju od 12 mjeseci.

www.sjever.hr
11.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.