Now Reading:
Čakovečki mališani jačaju svijest o održivosti: podržite ih i vi na Festivalu održivog razvoja, očekuje vas zanimljiva modna revija
Full Article 2 minutes read

Čakovečki mališani jačaju svijest o održivosti: podržite ih i vi na Festivalu održivog razvoja, očekuje vas zanimljiva modna revija

Dječji vrtić Cipelica u suradnji s Gradom Čakovcem ove subote organizira Festival održivog razvoja s naglaskom na tekstil. On će se održati od 8 do 12 sati u centru Čakovca s ciljem prezentacije aktivnosti, proizvoda i edukacijskih materijala na temu održivosti i tekstila koje se provode u odgojno – obrazovnim ustanovama od vrtića i osnovnih škola do srednjih škola na području grada.

-Smatramo da svi zajedno možemo doprinijeti jačanju svijesti koliko je tema održivosti bitna u suvremenom svijetu i koliko je važno djecu od najranije dobi educirati o održivom razvoju i uključiti ih u aktivnosti koje ga podržavaju. Važno je naglasiti da je i sama ideja krenula od dječjih zapažanja i interesa – poručuju iz čakovečkog Dječjeg vrtića.

Uz podršku Grada osigurano je 10-ak štandova, a uz Dječji vrtić Cipelica na Festivalu će sudjelovati Dječji vrtić Cvrčak, Dječji vrtić Dječja mašta, OŠ Kuršanec, I. osnovna škola Čakovec, Gospodarska škola Čakovec, Graditeljska škola Čakovec, Srednja škola Čakovec, Ekonomska škola Čakovec, Udruga odgajatelja Krijesnice i Hrvatsko društvo za obrazovanje u ranom djetinjstvu.

Posebni gost Festivala bit će socijalna zadruga Humana Nova koja svoje poslovanje bazira na osnovnim principima održivosti – ekološkom, ekonomskom i socijalnom.

Gospodarska škola Čakovec u isto vrijeme organizira Buvljak koji će se održati u haustoru nasuprot Turističke zajednice grada Čakovca, a gdje će se moći izabrati ili zamijeniti odjeća. Djeca iz skupine Delfinići čakovečkog Dječjeg vrtića Cipelica također su pripremila svoju premalenu odjeću za istu svrhu.

Gospodarska škola Čakovec također organizira reviju modela odjeće izrađene od recikliranog tekstila. Učenici i učenice prošetati će gradom odjeveni u navedenu odjeću.

Cijeli događaj upotpuniti će radionice u koje će se moći uključiti djeca mlađe i nešto starije dobi u organizaciji Srednje škole Čakovec, Udruge odgajatelja Krijesnice i Hrvatskog društva za obrazovanje u ranom djetinjstvu.

Foto: arhiva
www.sjever.hr / cakovec.hr
11.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.