Now Reading:
BIZARNO Nakon nezapamćenih masakra od kojih se građani Srbije još oporavljaju, Kurir čitateljima poklanja noževe!
Full Article 2 minutes read

BIZARNO Nakon nezapamćenih masakra od kojih se građani Srbije još oporavljaju, Kurir čitateljima poklanja noževe!

Srpski tabloid Kurir u utorak je građanima Srbije koji se još uvijek oporavljaju od nezapamćenih tragedije koje su se dogodile u njihovoj zemlji priredio novi šok – piše Jutarnji list.

Naime, uz svaki kupljeni primjerak čitateljima je dijelio razne poklone, no neki od njih dobili su ni više – ni manje nego nož i to ni tjedan dana od masakra u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar” i drugog masakra na području Mladenovca koji je uslijedio.

Nož je bio postavljen preko naslovnice na kojoj se izvještava upravo o ta dva tragična događaja, što svemu daje šokantnu, bizarnu i krajnje neprimjerenu dimenziju, piše Jutarnji.

I dok građani, dio oporbe i razne civilne organizacije prosvjeduju i traže prestanak promoviranja nasilja te ostavke dijela dužnosnika, srpski im je tabloid odlučio podijeliti noževe.

Ovu je situaciju za N1 komentirala zamjenica glavnog urednika srpskog portala NIN Vesna Mališić, rekavši kako je to znak da mediji u Srbiji ništa ne razmišljaju te nemaju osjećaj za Kodeks novinara. Kaže i kako vjeruje da to nije napravljeno namjerno, već da Kuriru nije jasno da to nije u redu.

Podsjetimo, u dva masakra ubijeno je 17 osoba, od toga osmero učenika beogradske škole.

Foto: screenshot Twitter
www.sjever.hr / jutarnji.hr
11.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.